PERSWIJN EVENEMENTEN

Primeur Jergersma wijnen in Amsterdam

Zondag 24 oktober 2004, The Grand Amsterdam Sofitel Demeure Openingstijden: 12.00 uur - 18.00 uur

Op zondag 24 oktober wordt in The Grand Amsterdam Sofitel Demeure te Amsterdam de grootste proeverij van Europese wijnen in Nederland georganiseerd. Organisator is wijntijdschrift PersWijn, met een oplage van 15.000 exemplaren het grootste wijntijdschrift van Nederland.

De bezoekers op deze dag, consumenten, wijnvakmensen uit wijnhandel en horeca, kunnen meer dan 500 wijnen uit veel Europese landen proeven. Natuurlijk grote wijnlanden als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Maar ook minder bekende wijnlanden als Oostenrijk, Portugal, Griekenland en Nederland krijgen een kans zich op dit grote toneel te presenteren.

De Nederlandse management, de heer A. van Beek en de heer E. Albada Jelgersma zullen niet alleen de vier jongste jaargangen van zijn Chateau Giscours presenteren. Zijn nieuwste aanwinst in Italië is meer dan interessant. Op 'Caiarossa', Riparbella /Toscane wordt namelijk 100% biologisch dynamisch geproduceerd. Aan deze beide wijndomeinen en productiemethoden worden een masterclasses gewijd.

Ook zal de kwaliteit van Vinos de Jerez in een speciale proeverij geproefd worden en is er een mooie proeverij met Chardonnays. Hiernaast worden twee wedstrijden georganiseerd voor geïnteresseerde proevers. De beste Chardonnays en Cabernet-Sauvignons uit Europa elkaar bestrijden en er is een wijnwedstrijd waaraan iedereen mee kan doen met mooie prijzen (o.a. van Uitgeverij Het Spectrum).

Aanmelden, inschrijving op masterclasses, lunch, dineren informatie op www.wijnpers.nl/europa. Meer dan 1000 bezoekers worden verwacht.

Als klassieke locatie is gekozen voor het voormalige 16e eeuwse stadhuis van Amsterdam - The Grand Amsterdam Sofitel Demeure . De oude raadszaal zullen wij gebruiken voor een overzichtsproeverij. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Informatie op www.thegrand.nl

Ook aan de gastronomische aspecten van de prachtige wijnen is gedacht. Speciale lunch- en dinerarrangementen worden samengesteld, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijs combinaties.

Informatie voor de redactie, niet voor
publicatie
André Sauerbier
andre@wijnpers.nl

06-45.010.718

Pers en vakmensen uit wijnhandel en horeca kunnen zich gratis aanmelden op www.wijnpers.nl/vak
Op 21 november 2004 organiseert Perswijn Evenementen 'Champagne aan Zee' in het Kurhaus is Scheveningen. Meer dan 150 mousserende wijnen zijn in 8 zalen te proeven.

27 sep 04 14:29