2e persbericht van zaterdag 23 oktober 2004

Eindhoven 24-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuigen van zinloos geweld gezocht

Op het Nederlandplein is zaterdag rond 1.00 uur een 40-jarige Eindhovenaar zonder enige aanleiding mishandeld. De man verliet een woning aan het Nederlandplein met zijn fiets aan de hand. Op dat moment kwam een onbekende man aanfietsen die stopte en van zijn fiets stapte. De man begint het slachtoffer zonder reden te slaan en te schoppen. Hierdoor is het slachtoffer op de grond gevallen. Zonder verder een woord te wisselen is de dader vervolgens weggegaan. De dader is een blanke man met een breed postuur van ongeveer 1,80 meter lang. Hij is naar schatting tussen de 30 en 35 jaar en droeg een lederen jas en een spijkerbroek met een pet. Het slachtoffer liep door de mishandeling enkele verwondingen in zijn gezicht en aan zijn been op. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Woensel Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Mathildelaan is vrijdagavond rond 22.00 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man werd een promillage van bijna 1,80 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Automobilist rent weg na aanrijding

Op een bedrijfsterrein aan de Europaweg is vrijdag rond 23.30 uur een 45-jarige Pool aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een ongeluk op de Europaweg kort voor zijn aanhouding. Hij zou daar rond 23.25 uur met zijn auto achter op de auto van een 36-jarige vrouw uit Veldhoven zijn gebotst. De vrouw remde op dat moment af voor een stoplicht. Zij klaagt over pijn in haar nek naar aanleiding van de botsing. De auto van de vrouw uit Veldhoven is vervolgens op de auto van een 50-jarige vrouw uit Eindhoven, die voor haar stond, gebotst. Na de aanrijding nam de Pool de benen. Hij vluchtte een omheind bedrijfsterrein op waar de gewaarschuwde politie hem in de kraag kon grijpen. De man rook naar alcohol en stond niet stevig op zijn benen. Hij weigerde echter om aan een alcoholonderzoek mee te werken. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Ex verdacht van vernielen fiets

Op de Sint Agathastraat is zaterdag rond 5.15 uur een 21-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen en vervolgens het vernielen van de fiets van zijn 19-jarige Helmondse ex-vriendin eerder die nacht. De fiets werd in de Sint Agathastraat teruggevonden. De verdachte is op het politiebureau verhoord en mocht daarna naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraken in bergingen

In vijf bergingen van woningen aan de Munterstraat en aan de Wagenmaker is tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 9.15 uur ingebroken. Een raam werd opengebroken om binnen te komen in de bergingen. Weggenomen werden gereedschap, drank, een kinderwagen en waspoeder.

Best: Dronken automobilist botst tegen vrachtwagen

Op de linkerrijstrook van de A2, rijrichting Eindhoven ter hoogte van hectometerpaal 142,4, is een 40-jarige automobilist uit Eindhoven vrijdagavond rond 20.30 uur de controle over zijn auto verloren. Hij kwam in de linkerberm terecht, raakte in een slip en week uit naar rechts waar hij in botsing kwam met de vrachtwagen van een 33-jarige man uit Amsterdam Zuidoost. Niemand raakte gewond. Verder onderzoek wees uit dat de Eindhovenaar teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,75 gemeten. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Drie autos gestolen na inbraak woning

In een woning aan de Patrijslaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk. Uit het pand werden onder meer twee laptops, sieraden, een beamer en een satellietontvanger weggenomen. Vervolgens werd uit de garage een zwarte BMW Z4 met het kenteken 72-LR-VJ gestolen en buiten werden een zwarte BMW X5 met het kenteken 46-HR-GJ en een blauwe Mini Cooper met het kenteken 68-LD-TP weggenomen.

Best: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Magazijnweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader vernielde een ruit om binnen te komen. Voor zover bekend werd een flatscreen gestolen.

Gemert: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Op het Binderseind is zaterdag rond 1.30 uur een 27-jarige man uit Gemert aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets uit een fietsenstalling aan het Binderseind. De fiets werd vervolgens op straat neergegooid en is door de politie in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helenaveen: Dronken automobilist raakt van de weg

Op de Soemeersingel is zaterdag rond 4.30 uur een 27-jarige automobilist uit Helenaveen aangehouden. De man was met zijn auto van de weg geraakt en hing met de voorkant van zijn auto boven het water. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna
1,15 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Auto tegen boom

Op de Wintelresedijk is zaterdagochtend rond 9.00 uur een 18-jarige automobilist uit Wintelre de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom aan de linkerkant van de weg gebotst. De man is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Waalre: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Frederik Hendrikstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De ruit van de voordeur werd vernield en uit het pand werden drie LCD beeldschermen weggehaald.