Politie Groningen

Persberichten zondag 24 oktober 2004

provincie Groningen 24-10-2004 -

Groningen: aanrijding met alcohol
Een 39-jarige automobilist uit Hoogezand blies zaterdagnacht een promillage van 1.15 na een aanrijding op de Europaweg. De man verwisselde van rijstrook en kwam daarbij in botsing met een 27-jarige automobilist uit Sappemeer. De aangereden automobilist kon de Hoogezandster aan de kant krijgen en waarschuwde de politie. De verdachte kreeg een rijverbod, proces-verbaal en een dagvaarding.

Groningen: jongemannen vechten
De politie werd zaterdagnacht geroepen bij een vechtpartij tussen enkele jongelui op de Grote Markt. Er werden drie jongens, 16, 19 en 21 jaar allen uit Groningen, naar het bureau gebracht. Op de camerabeelden werd teruggezien dat er over en weer geslagen was. Alle drie kregen een proces-verbaal.

Groningen: snorfietser ten val
Op de Rijksweg werd zaterdagnacht een 39-jarige Stadjer aangetroffen die onderuit was gegaan met zijn snorfiets. De man die onder invloed van alcohol verkeerde liep onder andere gezichtletsel op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ook een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: botsing fietsster met automobilist
Bij het afslaan op de kruising van de Paterswoldseweg met de Leonard Springerlaan verleende een 45-jarige automobilist uit Lelystad geen voorrang aan een 59-jarige fietsster uit Groningen. De vrouw kwam ten val en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalapportage is opgemaakt.

Groningen: inbreker aangehouden
Na een melding dat een bewoner zaterdagavond een inbreker had overlopen in zijn woning aan de Mutua Fidesstraat kon de politie een 37-jarige man uit Groningen aanhouden. Op basis van het opgegeven signalement werd de man getraceerd in de Radijsstraat en kon hij worden aangehouden op verdenking van de inbraak. De verdachte bleek nog in bezit van een afstandbediening. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: jongen (15) met gestolen fiets
Een 15-jarige jongen uit Groningen werd op het Sontplein gecontroleerd omdat hij met een verdacht fiets aan de hand liep. De fiets bleek inderdaad als gestolen geregistreerd te staan. De jongen werd aangehouden en proces-verbaal opgemaakt. Hij werd overgedragen aan zijn ouders.

Groningen: man aangehouden voor wegnemen van kranten
De politie hield zaterdagochtend een 41-jarige man uit Ten Boer aan die bij verschillende winkels in de stad stapeltjes kranten had weggenomen. De man verklaarde de krant zelf te lezen en de rest voor de oud papier inzameling te gebruiken. De weggenomen kranten zijn retour gegaan naar de rechtmatige eigenaars. Proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen / Bedum: alcomobilist twee keer de fout in
Een politieagent kon zaterdagochtend ternauwernood op de kruising van de Korreweg met het Boterdiep een aanrijding voorkomen met een hard over het fietspad rijdende 22-jarige automobilist uit Bedum. De achtervolging werd ingezet en op de Sumatralaan kon de man worden staande gehouden. De Bedummer gedroeg zich uitermate recalcitrant en werd geboeid afgevoerd naar het bureau voor het afleggen van een blaastest. Hij scoorde een promillage van 1.85. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Enkele uren nadat de man het bureau in Groningen had verlaten werd hij rijdend aangetroffen op de Groningerweg in Bedum. Bij de nieuwe blaastest scoorde hij een promillage van 1.4. Een nieuw proces-verbaal werd uitgeschreven en de auto bij het politiebureau gestald.

Winschoten: drie Duitsers opgepakt met weed
De politie controleerde zaterdagavond op de Torenstraat in Winschoten een auto met drie Duitsers en trof bij een 40-jarige man uit Harkebrugge 35 gram weed aan. De mannen gingen mee naar het bureau waar de softdrugs in beslag werd genomen en proces-verbaal opgemaakt.

Kolham: aanrijding tussen auto en fietser
Op de Hoofdweg in Kolham vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 28-jarige automobilist uit Groningen en een 64-jarige fietser uit Kolham. De automobilist verklaarde dat de fietser voor hem plotseling was overgestoken. Een op de fiets zittend 5-jarig kleinkind liep bij de aanrijding geen letsel op. De fietser werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Kolham: automobilist van de weg af
Een 19-jarige automobilist raakte zaterdagmiddag op de afslag Logeren van de N387 bij Kolham van de weg af. Hij raakte een ophoging en een boom en sloeg over de kop met zijn wagen. De man klom uit eigen kracht uit de auto en werd voor controle van zijn nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Hij verklaarde voor een dier te zijn uitgeweken. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Verkeerscontroles
Op de N33 bij Noordbroek werd zaterdagochtend een
radarsnelheidcontrole gehouden. Van de 580 gecontroleerde voertuigen reden 20 harder dan de limiet van 100 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 138 km per uur. Een lasersnelheidscontrole werd zaterdagavond op de KJ de Vriezestraat in Wildervank gehouden. Van de 150 autos werden er 8 betrapt op een snelheid hoger dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 88 km per uur. Een gordelcontrole werd zaterdagmiddag gehouden op de Stationsweg in Winschoten. Van de 425 gecontroleerde voertuigen werden 24 bonnen voor het niet dragen van de gordel uitgedeeld. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.