Eemland Zuid, 11.20 uur

Utrecht 24-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Dreiging met wapen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zondagochtend omstreeks 03.05 uur heeft politie op de Hoekstraat een 17-jarige Amersfoorter aangehouden wegens het dreigen met een wapen.

Na een melding dat er iemand rondliep met een buks, is de politie ter plaatse gegaan. Aldaar bleek dat de Amersfoorter ruzie had gekregen met een aantal jongens in een horeca-gelegenheid. De jongen had daarbij enkele klappen gekregen. Daarop heeft hij een buks gehaald en is teruggegaan naar de Hoekstraat. Vervolgens heeft hij met de buks geschoten en gedreigd. Hij zou eveneens met een schroevendraaier gestoken hebben of steekbewegingen gemaakt hebben. De jongen is hierop door omstanders tegen de grond gewerkt en in bedwang gehouden. De politie heeft de jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

AMERSFOORT Zondagochtend omstreeks 04.05 uur heeft de politie op de Hof een 39-jarige man uit Amersfoort aangehouden wegens het in bezit hebben van een steekwapen.

Tijdens surveillance op de Hof zagen agenten twee mannen een conflict hebben. Bij het naderen van de mannen, werden de agenten gewaarschuwd door getuigen dat één van hen in het bezit van een mes was. Vervolgens zagen de agenten dat de 39-jarige Amersfoorter een mes in zijn hand hield. Hierop hebben zij hem aangeroepen het mes te laten vallen, waaraan hij niet voldeed. Na herhaald bevel heeft de man uiteindelijk het mes laten vallen. De politie heeft de man daarna aangehouden.