Lekstroom 11.50 uur

Utrecht 24-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Getuigen van mishandeling gezocht

IJSSELSTEIN Zondagochtend rond 02.30 uur vond een mishandeling plaats aan de Achtersloot. Twee jongemannen van 17 en 18 jaar die net gepind hadden, werden aangesproken door twee jongens. Omdat zij niet wilden vertellen hoeveel geld ze bij zich hadden, kreeg één van hen een klap. Toen de jongemannen wegfietsten, kreeg één van hen een fles drank naar zich toegegooid, die hem raakte op zijn elleboog.

Het signalement van de jongen die de klap gaf en fles gooide is:
* Getint uiterlijk

* Ong. 17 jaar oud

* 1.65 1.75 m. lang, normaal postuur

* zwart, golvend haar

* vermoedelijk met geel t-shirt

Het signalement van de andere jongen is:

* Getint uiterlijk

* Ong. 17 jaar oud

* 1.80 1.90 m. lang, tenger postuur

* langwerpig gezicht met kleine mond en kleine spleetvormige ogen
* zwart haar

* driekwart lange stoffen jas met bontkraag en donkere broek

Getuigen van deze mishandeling, of mensen die meer weten over deze jongens, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanhouding inbrekers

NIEUWEGEIN De politie heeft zondagochtend rond 00.45 uur twee Utrechters aangehouden op de Parkhout. De twee, 20 en 22 jaar, worden verdacht van poging tot diefstal uit een boot op de Parelduiker, net daarvoor. Getuigen van de poging tot diefstal waarschuwden de politie, die op hun aanwijzingen de twee in een auto kon aanhouden. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.