Politie Friesland

Politieberichten van 23/10 (11.00 uur) t/m 24/10m (13.00 uur)

Fryslân 24-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Heerenveen: man valt van dak
Zaterdag omstreeks 11.40 was een man, leeftijd onbekend uit Terwispel aan het werk bij een pand aan de Venus. Hij was van het dak gevallen. De Trauma-helicopter is ter plaatse geweest. Met spoed is de man per ambulance overgebracht naar het AZC in Groningen. Letsel onbekend.

Sneek: zakkenrollerij
Zaterdag tussen 15.00 uur en 15.45 uur is de beurs van een 26-jarige inwoner van Sneek gerold. Dit moet gebeurd zijn op de Marktstraat.

Dokkum: rijden zonder rijbewijs
Zaterdag omstreeks 15.25 uur werd op de Bocksmeulen een 38-jarige automobilist uit Anjum gecontroleerd. Achter de auto was een zware aanhangwagen gekoppeld. De 38-jarige was niet in het bezit van een E-rijbewijs geldend voor de aanhangwagen.

Leeuwarden: voetsurveillance binnenstad
Zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur werd een voetsurveillance gehouden. Een vijftal bekeuringen zijn uitgeschreven: 1 maal voeren listmist, 1 maal rijden geslotenverklaring Nieuwestad en 3 maal parkeren op de stoep.

Drachten: inbraak school
Tussen donderdag 21 oktober en zaterdag 13.30 uur werd ingebroken in een school aan de Dorsvloer. Via een lichtkoepel op het dak kon men in de school komen. Weggenomen werd een televisie en een videorecorder. Aangifte werd gedaan door een 54-jarige inwoner van De Veenhoop.

Verzamelmutatie rijden onder invloed (Plaats en tijd, verdachte, promillage en eventuele bijzonderheden:
Harlingen, zaterdag 18.05 uur, Steenhouwersstraat, 44-jarige inwoner uit Harlingen, 910 ug/l reed op een bromfiets. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Harlingen, zaterdag 19.50 uur, Joost van den Voldelstraat, 35-jarige inwoner van Harlingen, 435 ug/l, Had een aanrijdinkje veroorzaakt en was doorgereden en meldde zich kort daarop bij de politie.

Heerenveen, zondag 00.43 uur, Oranje Nassaulaan, 22-jarige inwoner van Terkaple, 255 ug/l.

Heerenveen, zondag 01.20 uur, Haskeruitgang, 35-jarige inwoner van Heerenveen, 390 ug/l.

Bolsward, zondag 01.45 uur, Twibaksdyk, 31-jarige inwoonster van Abbega, 250 ug/l, rijverbod 1 uur.

Wergea, zondag 02.50 uur, P. Wijbengastrjitte, 25-jarige inwoner van Grou, 385 ug/l, rijverbod 3 uur.

Bolsward, zondag 04.05 uur, Dodo Feitamalaan, 42-jarige inwoner van Marrum, 325 ug/l, rijverbod 2 uur

Damwoude: algemene verkeerscontrole
Werd in het district Noord-Oost een rijdende verkeerscontrole gehouden door een motorrijder. 1 automobilist reed 80 km per uur over de Hoofdweg te Damwoude, ter plaatse geldt 50 km per uur, en 1 reed 70 km per uur over de Parklaan in Dokkum, ter plaatse geldt 50 km per uur. 2 bestuurders kregen een bekering voor het niet dragen van de autogordel. Een 18-jarige inwoner uit Burgum kreeg een verbaal voor zijn opgevoerde bromfiets. Bromfiets had een vermogen van 0,9 kilowatt. Ook kreeg een 17-jarige inwoner van Blije een verbaal voor zijn opgevoerde bromfiets. Had een vermogen van 0,8 kilowatt.

Bakkeveen: belediging politie
Zaterdag omstreeks 23.30 uur werd op de Duerwaldmer Wei een 36-jarige inwoner van Ureterp gecontroleerd. Tijdens de controle werden de beide politieambtenaren diverse keren beledigd door de bestuurder. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor kon hij weer naar huis.

Hurdegaryp, openlijke geweldpleging
Zondag omstreeks 04.40 uur had een vechtpartij plaatsgevonden bij een dancing aan de Rijksstraatweg. Een groep uit Tytsjerk en omstreken, heeft begin dit jaar een piratenfeest gehad in Aldtsjerk. Zij hadden toen ruzie gehad met een groep uit Burgum. Vannacht zagen ze elkaar weer en het draaide weer op een vechtpartij uit. Aangehouden zijn een 28-jarige en drie 21-jarigen, allen inwoners uit Burgum. Een aantal aangifte zijn kort opgenomen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en een verder onderzoek zal worden ingesteld.
Tijdens de aanhouding werd op de Oude Commissieweg een 23-jarige inwoner van Burgum aangehouden voor belediging en opruiing. Na verhoor kreeg deze man op het bureau een proces-verbaal.

Leeuwarden: bezit drugs.
Zondag omstreeks 04.40 uur werd door een portier van een disco aan de Nieuwestad gemeld, dat zij een manspersoon hadden die in het bezit was van drugs. Ter plaatse aangehouden een 30-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij had een metalen doosje bij zich met daarin twee wikkels drugs. De verdachte overgebracht naar het bureau en de drugs in beslag genomen.

Joure: diefstal motor
Zaterdag tussen 20,00 uur en zondag 00.45 uur werd vanuit een garage bij een woning aan de Eeltsjebaes een motor weggenomen. Betreft een Harley fxdx supersport, kleur zwart en voorzien van het kenteken MB-SH-82. Door verbreking van de achterdeur van de garage kwam men binnen. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner van Joure.

Heerenveen: benzinedief aangehouden
Zondag omstreeks 05.15 uur werd melding gemaakt dat een manspersoon benzine aan het overhevelen was bij een auto aan de
Leeuwarderstraatweg. Toen de politie ter plaatse was, was de verdachte gevlucht. Onmiddellijk werd een diensthond ingeschakeld en even later kon op een terrein langs de Heerensloot een 40-jarige inwoner van Heerenveen worden aangehouden. Had een jerrycan en een stuk slang nog bij zich. De verdachte overgebracht naar het bureau en diverse goederen in beslag genomen, zoals jerrycan, stuk slang en wat gereedschap. Eigenaresse van de auto waaruit benzine werd geheveld was een 49-jarige inwoonster van Heerenveen.

Bakhuizen: stankoverlast
Zaterdag omstreeks 12.00 uur werd melding gemaakt van stankoverlast aan de Meester Dollestraat. De lucht zou iets hebben van terpentine. Brandweer ter plaatse. Enkele bewoners klaagden over hoofdpijn en zijn door de GGD behandeld. In overleg zijnde bewoners naar het dorpshuis gegaan in afwachting van de oorzaak van de stank. De hele middag is getracht de bron te vinden. Een monster werd genomen en zal op een laboratorium worden onderzocht.
Ter plaatse zijn geweest: bureau Milieuhandhaving, Wetterskip Fryslân, gemeentelijke milieuambtenaar. Door de brandweer is de rioolleiding doorgespoten. In de loop van de avond konden de mensen weer naar hun woning. Een nader onderzoek zal nog plaatsvinden.