Ingezonden persbericht



1. Limburg-Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( 24 oktober 2004
Opmerkingen ( geen

Sittard; politie zoekt drie daders fietsroof

De politie zoekt drie jongens die zaterdagavond omstreeks 23.00 uur in een steegje dat loopt vanaf de Markt in Sittard richting Dominacanewal, een 16-jarige inwoner uit Sittard van zijn fiets beroofden. Het slachtoffer dat licht gewond raakte aan zijn gezicht, liep na de roof naar de woning van een vriend, waar hij de politie waarschuwde.

Het slachtoffer liep met zijn fiets aan de hand door het steegje, toen hij op zeker moment werd belaagd door drie onbekende jongens die hem kennelijk hadden gevolgd. Het drietal sloeg en schopte het slachtoffer en ging er vervolgens met zijn fiets vandoor.

Sittard; ruzie met hamer beslecht

Zaterdagavond omstreeks 21.40 uur vond er op de Ranonkelstraat in Sittard een vechtpartij plaats waarbij een 24-jarige inwoner uit Geleen aan zijn hoofd gewond raakte toen hij met een hamer werd geraakt. Het slachtoffer raakte licht gewond en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. Om nog onduidelijke reden kregen twee mannen het met elkaar aan de stok waarbij een van hen een hamer gebruikte. Na de vechtpartij vluchtte de dader. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard; wasemkap vermoedelijk oorzaak keukenbrand

Een storing in een wasemkap is vermoedelijke de oorzaak van een keukenbrand, die zaterdagmiddag omstreeks 13.00 ontstond in een woning aan de Korenstraat in Sittard. De bewoner ontdekte de brand kort nadat hij thuis was gekomen. Hij kon de woning tijdig verlaten. De keuken brandde geheel uit. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De bewoner van het betreffende pand heeft tijdelijk elders onderdak gevonden evenals de bewoners van een aangrenzende woning. Beide woningen liepen rook en waterschade op.

Brunssum; dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.10 uur werd een 37-jarige automobilist uit Brunssum aangehouden omdat hij op de kruising van de Maastrichterstraat en de Servatiusstraat in Brunssum met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt. De Brunssummer reed de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto die bestuurd werd door een 51-jarige plaatsgenoot. De inzittenden van die auto werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De Brunssummer weigerde deze hulp. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpercentage had van 2,2. De man werd ingesloten. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Heerlen; politie vindt hennepplantage en gestolen motor

De politie heeft vrijdagmiddag in een loods achter een woning aan de Tweede Oosterstraat in Heerlen een hennepplantage en een gestolen motor aangetroffen. In totaal werden 335 hennepplanten en apparatuur behorende bij de plantage inbeslaggenomen. Bij het onderzoek troffen agenten een motor, een bromscooter en een aanhangwagen aan. De motor bleek op 12 oktober in Noord-Limburg te zijn gestolen. De politie onderzoekt of de bromscooter en de aanhangwagen ook zijn gestolen.

Maastricht; politie controleert ruim 1800 automobilisten tijdens regionale acolholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op diverse plaatsen in Zuid Limburg een regionale alcoholcontrole. Hierbij namen de agenten ruim 1800 blaastesten af. Tegen 33 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur van hun auto zaten. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,5.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --