24/10 Politieberichten regionaal

's-Hertogenbosch 24-10-2004 - .

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag zagen getuigen dat een 20 jarige Bosschenaar op de Orthenstraat met de voorzijde van zijn auto een metalen prullenbak uit de grond reed en vervolgens zonder te stoppen doorreed. Het kenteken van de auto werd aan de politie doorgegeven die de bestuurder nog diezelfde middag in zijn woning in de wijk De Donk aan kon houden. De APK van de auto waarmee de aanrijding had plaatsgevonden was sedert juli dit jaar verlopen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

OPENBARE DRONKENSCHAP

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag werd op de Zirkoon in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 51 jarige man liggend op de grond aangetroffen. Hij was volledig uitgeteld door overmatig alcoholgebruik. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - In een winkel aan de Markt is zaterdagmiddag een 17 jarige vrouw uit Zaltbommel aangehouden. Zij had twee kledingstukken met een totale waarde van meer dan 200 euro weggenomen.

VAN SNORFIETS BEROOFD

's-Hertogenbosch - Een 16 jarige jongen is zaterdagavond op de Ijsselsingel in zijn woonplaats met geweld van zijn snorfiets beroofd. Getuigen zagen dat de jongen door drie onbekenden geslagen werd en dat zij er met zijn snorfiets vandoor gingen. Aan de hand van het signalement is de identiteit van een van de verdachten bij de politie bekend maar kon nog worden aangehouden.

ILLEGAAL VUURWERK

Rosmalen - Zaterdagavond is van een 18 jarige Rosmalenaar een tas vol illegaal vuurwerk in beslag genomen. Tegen de knaap is proces-verbaal opgemaakt. Buurtbewoners van het Luijckershofke hadden al enkele keren geklaagd over ernstige overlast van vuurwerk. De politie hield vervolgens een groep jongeren in het oog om hen te kunnen betrappen op het afsteken van vuurwerk. Toen dat op zich liet wachten werd de groep aangesproken en is bij de verdachte de tas met vuurwerk aangetroffen. Daarin zaten onder meer 8 dozen met elk 75 illegale strijkers en andersoortig knapvuurwerk.

MISHANDELING, VERNIELING EN BERDREIGING

's-Hertogenbosch - in de nacht van zaterdag op zondag is een 41 jarige inwoner uit Oisterwijk aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en vernieling. Een 28 jarige werkneemster van de man had opgepast op zijn 10 jarige dochter. Omdat zij de verdachte telefonisch niet bereiken kon en onvindbaar was kon het kind niet op tijd terugbezorgd worden bij haar vader. Uiteindelijk belde de man boos op en sprak af in de Kruiskamp zijn kind op te halen. Op de Simon Stevinweg, trok hij zijn dochter hardhandig uit de auto en begon hij de oppas onder de ogen van zijn dochter flink te slaan. Het kind rende in paniek weg. Een voorbijkomende 27 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch zag een en ander gebeuren en riep de verdachte toe dat hij de vrouw met rust moest laten. Toen ontstond er tussen beide mannen een vechtpartij. In de tussentijd konden de vrouw en het kind ontkomen en meldden zich op het politiebureau. Tijdens de vechtpartij kwam er een onbekende man ter plaatse die twee zijruiten en de achterruit van de auto van de Bosschenaar insloeg. Toen de vechtpartij beeindigd was is de Bosschenaar ook naar het politiebureau gereden. Toen zich later ook de verdachte daar meldde uitte die diverse bedreigingen en wilde hij de Bosschenaar en de vrouw weer te lijf gaan. Dat kon door enkele agenten worden voorkomen door hem vast te pakken en in te sluiten in een politiecel.

BELEDIGING

Nieuwkuijk - In de nacht van zaterdag op zondag onstond er op de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk onenigheid tussen twee groepen personen. Een portier zag kans de groepen uit elkaar te houden. De politie heeft de partijen verder gevorderd uit elkaar te gaan. Daarbij werden de agenten uitgescholden. Een 22 Drunenaar is op verdenking van belediging aangehouden.

RIJBEWIJS KWIJT

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is van een 32 jarige Bosschenaar het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Parklaan en bleek bij controle behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Het gemeten alcolpromillage was vier keer hoger dan wettelijk toegestaan.

OVERLAST DOOR DRONKENSCHAP

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag lag er op de Korte Putstraat een 17 jarige jongen uit Vught op straat. Hij was stomdronken, had zich zelf behoorlijk ondergekotst en had een kleine hoofdwond. Die had hij volgens omstanders opgelopen toen hij zich tegen een deur had gestoten. De knaap was niet aanspreekbaar en is meegenomen naar het politiebureau in 's-Hertogenbosch. Zijn ouders konden worden gewaarschuwd en hebben hem opgehaald.

DRONKEN OP FIETS EN VALSE NAAM

Drunen - Op de Bosscheweg in Drunen is in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jarig meisje uit Drunen aangehouden. Zij fietste zonder verlichting. Op aanspreken van de politie reageerde ze niet en fietste zonder op of om te kijken door. Toen zij voor een tweede keer werd aangesproken gaf zij te kennen gewoon naar huis te fietsen. Daarop is zij staande gehouden. Toen ze weigerde haar naam op te geven is ze meegenomen naar het politiebureau. Daar is een blaastest afgenomen. Het resultaat daarvan duidde op een behoorlijk gebruik van alcoholhoudende drank. Aan het eind van het liedje gaf zij ook nog eens valse naam op. Zondagmorgen is zij na haar verhoor in vrijheid gesteld.

GEWONDE BIJ SCHERMUTSELING

Sint Oedenrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23 jarige man uit Sint Oedenrode gewond geraakt aan de hand en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Twee mannen kwamen die nacht een horecazaak binnen aan de Borchmolensedijk. De toegangsdeur werd daarbij hard opengeduwd. Een cafébezoeker wordt daardoor behoorlijk hard geraakt. Vervolgens ontstond er een woordwisseling tussen deze bezoeker en de binnenkomende gasten. De 23 jarige was vlakbij en werd op het moment dat hij wegliep vastgepakt. Toen hij zich omdraaide werd hij aan de hand geraakt met een kapot bierglas. Of hierbij opzet in het spel is geweest is niet helemaal duidelijk. In het ziekenhuis bleek er een pees van een vinger was doorgesneden. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren.

HUISELIJK GEWELD

Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag is in zijn woonplaats Schijndel een 34 jarige man aangehouden terzake bedreiging en vernieling. De man wordt er van verdacht zijn echtgenote met wie hij in scheiding ligt te hebben bedreigd en spullen in de woning te hebben vernield. Toen de politie op de melding afkwam was de verdachte in de woning in gevecht met een familielid van de vrouw. De politie kwam tussenbeiden, waarop de verdachte zijn agressie op de politie uitprobeerde. Hij kon echter worden overmeesterd en is ingesloten.

IN DE HAND GESTOKEN

Schijndel - Een 16 jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat in zijn woonplaats Schijndel met een mes in de hand gestoken. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Een 20 jarige plaatsgenoot is als verdachte aangehouden. Op genoemde straat zouden er woorden gevallen zijn tussen een groep jongeren en de verdachte. Waar dit over ging is nog onduidelijk. De verdachte is daarna zijn woning binnen gegaan en kwam met een mes weer naar buiten. Het slachtoffer probeerde de verdachte tot rust te manen. Die maakte echter onverwacht een stekende beweging waarbij het slachtoffer in de hand werd geraakt. De verdachte is in zijn woning aangehouden en ingesloten.

VERDACHT VAN BRANDSTICHTING

Schijndel - Zondagmorgen kort voor zeven uur is op de Dungensesteeg in zijn woonplaats Schijndel een 30 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. Aan genoemde weg is een auto in brand gestoken tengevolge waarvan ook een vrijstaande garage deels in brand was geraakt. De brandweer heeft het vuur geblust.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Veghel - Een 21 jarige automobilist kon in de nacht van zaterdag op zondag, nadat hij op de Gasthuisstraat in zijn woonplaats Veghel was betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank, zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 27 jarige automobiliste uit Utrecht kreeg die nacht op dezelfde weg ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Zij kreeg bovendien een drie uur durend rijverbod

VAN FIETS BEROOFD

Zeeland - Een 18-jarige vrouw uit Escharen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Langenboomseweg in Zeeland van een fiets beroofd. Zij fietste daar samen met haar vriend toen zij voelde dat zij geduwd werd. Daardoor kwam zij ten val en liep licht letsel en kapotte broek op. Twee onbekende mannen van ongeveer 20 jaar riepen haar vriend nog toe of hij klappen moest hebben en gingen er met de fiets vandoor.

BEROOFD

Reek - In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Corridorweg in Reek twee jongens van 15 en 16 jaar uit Velp beroofd. Zij fietsten die nacht naar huis toen hen door drie onbekenden de doorgang werd belemmerd. De jongens werden van hun fietsen af getrokken en met mogelijk traangas in het gezicht gespoten. Vervolgens werden zij gedwongen hun geld af te geven. Daarna werden zij nog enkele keren geschopt en geslagen maar weten, wanneer er een auto passeert, aan hun belagers te ontkomen.

VERDACHTEN VAN DIEFSTAL KLEDING

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Oranjestraat in hun woonplaats Uden een 38 jarige man en 50 jarige vrouw aangehouden. Zij worden er van verdacht een kledingcontainer te hebben opengebroken en daaruit enkele zakken met kleding te hebben weggenomen. Zelf beweerden zij dat ze de zakken met kleding juist aan het storten waren. Dat kwam de politie echter erg onwaarschijnlijk over.Het duo werd op heterdaad betrapt en in hun auto werden enkele zakken kleding aangetroffen.

AANRIJDING MET LETSEL

Oss - Zaterdagavond vond er op kruising van de J.F. Kennedybaan met de Frankenbeemweg een aanrijding plaats waarbij een 15 jarige fietsster uit Oss gewond raakte en met onbekend letsel werd overgebracht haar het ziekenhuis. Zij reed over de Parallelweg van de Kennedybaan en sloeg bij de genoemde kruising linksaf om de rijbaan van de Kennedybaan over te steken. Daar reed op dat moment een personenauto die bestuurd werd door een 23 jarige vrouw uit Berghem. Een aanrijding was het gevolg.

WONINGINSLUIPING

Vorstenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is in een woning aan de Broekkant in zijn woonplaats Vorstenbosch een 16 jarige woninginsluiper aangehouden. De knaap werd in de woning overlopen en door de hoofdbewoner aangehouden. De jongen is door de politie ingesloten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Heesch - Zondagmorgen zag een politieman in zijn vrije tijd dat er op de Nistelrodeseweg in Heesch een personenauto van de weg was geraakt. Bij de auto stonden twee mannen die hem om hulp vroegen om de auto weer op de weg te krijgen. Omdat beiden behoorlijk gedronken hadden werd de assistentie van zijn dienstdoende collega's ingeroepen. De bestuurder van de auto, een 22 jarige man uit Renkum is daarop aangehouden. De ademtest op het politiebureau wees een zodanig hoog alcoholpromillage aan dat het rijbewijs van de man is ingevorderd

AUTODIEFSTALKatwijk - Zaterdagmiddag is vanaf de parkeerplaats aan de Korte Oijen in Katwijk een zilvergrijze Volkswagen bus met het kenteken VIE-SN 430 weggenomen.

SNELHEIDSCONTROLE

Gassel - Naar aanleiding van ontvangen klachten over de vele hardrijders is zaterdagmiddag een 1 1/2 uur durende snelheidscontrole gehouden op de Kapellaan in Gassel. In totaal zijn negen overtreding vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur. 50 is de maximum vastgestelde snelheid.

BEDREIGING

Mill - De politie heeft zaterdagavond een 72 jarige inwoner uit Mill aangehouden en gehoord op verdenking van bedreiging. De man ondervond geluidsoverlast van enkele op een speelplaats aan de Goudvink rondhangende jongeren. Volgens de man had hij daar al vaker wat van gezegd en was hij voortdurend bezig om de rommel die de jeugd in de omgeving steeds achterlaat op te ruimen. Zaterdagavond hadden zij een radio bij die zo hard stond dat het geluid dat van zijn tv overstemde. De man pakte een oude bajonet en bedreigde daarmee een van de jongeren. De bajonet is in beslag genomen.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Landhorst - Zaterdagavond is op de Grote Baan in zijn woonplaats Landhorst een 20 jarige automobilist aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Er is proces-verbaal opgemaakt en de bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur.

RIJBEWIJS IN GENOMEN

Cuijk - Op de Sint Annastraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 42 jarige autobestuurder uit Linden aangehouden. De afgenomen ademtest wees uit dat de man zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod voor het besturen van motorvoertuigen voor de duur van 11 uur.

VERKEERSCONTROLE

Katwijk- Bij een verkeerscontrole afgelopen zaterdag op de Lange Linden in Katwijk heeft de politie 22 bekeuringen opgemaakt terzake het niet dragen van de autogordel, een terzake het onverzekerd rijden, drie voor het stilstaan in een stopverbod en een voor de wet wapens en munities (bezit van een voor afdreiging geschikt speelgoedpistool).

HOOFDWOND NA VAL

Vierlingsbeek - Zondagmorgen kwam een 40 jarige vrouw op het fietspad van de Grotestraat met haar fiets ten val, kwam met haar hoofd op het wegdek en raakte even bewusteloos. Zij liep verder een behoorlijke hoofdwond op en is overgebracht naar het ziekenhuis.Zij maakte deel uit van een groep fietsers en raakte met haar voorwiel het achterwiel van de voor haar rijdende fietser.