Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 24 oktober

Alkmaar 24-10-2004 - 15.00 uur

Mishandelingen

Alkmaar, zaterdag 23 oktober 2004.

Op de Oude Kanaaldijk hebben tussen 01.00 en 03.15 uur twee mishandelingen plaatsgevonden. In het eerste geval werd een 18-jarige fietser uit Alkmaar aangesproken door een tweetal mannen. Vervolgens werd hij zonder aanleiding door een van de mannen in het gezicht geslagen. Het kratje bier wat het slachtoffer achter op de fiets had werd door de tweede man meegenomen. In het tweede geval werd een 18-jarige man uit Heiloo, eveneens op de fiets, aangesproken door een drietal mannen. Ook nu werd het slachtoffer zonder reden geslagen en gestompt tegen zijn nier. Toen hij wist te ontkomen hebben de daders zijn fiets in het kanaal gegooid. In beide gevallen gaat het om mannen van ongeveer 18 tot 20 jaar, ze hebben een lengte van ongeveer 1.85 meter lang en dragen bomberjacks en een baseball-petje op het hoofd.

Drankrijder levert rijbewijs in

Heerhugowaard, zaterdag 23 oktober 2004.

Een 48-jarige drankrijder uit Heerhugowaard is rond 19.00 uur aangehouden op de Plemdijk. De man bleek een behoorlijke slok op te hebben, hij blies 810 ug/l. Zijn rijbewijs moest hij daarom inleveren. Ook zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Toiletbezoek

Alkmaar, zondag 24 oktober 2004.

Een 60-jarige vrouw uit Alkmaar kreeg de schrik van haar leven toen zij, zittend op het toilet en met de deur op een kier, een been voorbij zag komen. Zij riep naar de eigenaar van het been, maar die verdween schielijk weer door een raam aan de achterkant van de woning. Hij is vermoedelijk door het forceren van een klapraam aan de achterkant van de woning binnengekomen. Er zijn geen spullen meegenomen. Dit gebeurde rond 02.20 uur in een woning aan de Broekerwaard. De politie heeft nog een zoekslag gemaakt met behulp van een politiehond, echter zonder resultaat.

Explosie voordeur

Almaar , zondag 24 oktober 2004.

Rond 03.20 uur heeft vermoedelijk een vuurwerkbom een voordeur van een woning aan de Nieuwlandersingel vernield. Door de explosie zijn niet alleen de ramen van de voordeur kapot gegaan en is de deurpost ontzet, maar ook een nabij staande auto liep schade op aan het achterraam.

Autos gestolen

Alkmaar, zondag 24 oktober 2004.

Een grijze Mazda 323 met het kenteken HD-TH-85 is gestolen in de nacht van zaterdag op zondag. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Molenkade.

Op de Waalstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een blauwe volkswagen Golf gestolen. De auto voert het kenteken 73-DF-LT.