Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 24 oktober 2004

Den Helder 24-10-2004 - 15.00 uur

Insluiper aangehouden

Tuitjenhorn, zaterdag 23 oktober.

Een insluiper heeft zeker 4 woningen aan de Dorpsstraat bezocht tussen 18.00 en 19.45 uur. De man belde in sommige gevallen eerst aan en liep vervolgens naar de achterkant van de woning om dan ofwel de woning in te sluipen of in de garage te rommelen. Hij joeg daarmee de bewoners de stuipen op het lijf. In een garage van een van de woningen kon hij uiteindelijk worden vastgehouden door een drietal buurmannen die hem hebben overgedragen aan de politie. De man is ingesloten op het politiebureau. Van hem zijn leeftijd en identiteit nog onbekend. Er is vooralsnog niets weggenomen uit de woningen.

Drankrijder met auto te water

Oosterend, zaterdag 23 oktober 2004.

Een 43-jarige drankrijder uit Oosterend is rond 23.00 uur met zijn auto te water geraakt bij de Stuifweg. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben, blies 1140 ug/l. Dat is ruim vijfmaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Zijn rijbewijs moest worden ingeleverd en hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Woninginbraak

Wieringerwerf, zaterdag 23 oktober 2004.

In een woning aan de Strekel is tussen 20.30 en 00.10 uur ingebroken. De dader heeft door de achterdeur te forceren de woning kunnen binnen dringen. Hij heeft de gehele woning doorzocht. Vermoedelijk is de dader gestoord, want verschillende spullen stonden klaar om te worden meegenomen. Een blauwgrijze mobiele telefoon van het merk Nokia is gestolen. De politie onderzoekt de door de dief achtergelaten sporen.

Drankrijder tweemaal aangehouden

Den Helder, zondag 24 oktober 2004.

Een 23-jarige drankrijder uit Den Helder is rond 02.00 uur aangehouden op de Marsdiepstraat. De man trok de aandacht door te rijden met te hoge snelheid. Bij het blazen bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij blies 735 ug/l. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en een rijverbod werd opgelegd tot 11.00 uur. Niet veel later, rond 03.40 uur werd de man opnieuw aangehouden, dit keer op de Texelstroomlaan. Hij was nog altijd onder invloed van alcohol, blies 630 ug/l. De man krijgt een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed, het rijden tijdens een rijverbod en zonder rijbewijs.

Twee mannen ingesloten na mishandeling

Den Helder, zondag 24 oktober 2004.

Een 38-jarige vrouw uit Den Helder is door twee bekenden van haar om nog onduidelijke redenen mishandeld. De mannen, 44 en 39 jaar oud en beiden afkomstig uit Den Helder, zijn aangehouden in een woning aan de 2e Vroonstraat, waar de mishandeling plaatsvond. Beiden zijn ingesloten op het bureau. Door de slagen die zij kreeg mist de vrouw een tand uit haar gebit en heeft ze een scheurtje in haar lip.