Politie Gelderland-Midden

Arnhem - vrouw (86) ernstig gewond: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 24-10-2004

De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Johan de Wittlaan dat zaterdagochtend plaatsvond. Een 86-jarige Arnhemse raakte daarbij ernstig gewond en verkeert op dit moment nog in levensgevaar. Het ongeval gebeurde omstreeks half tien, ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats bij de Van Heemskerckstraat. Een 24-jarige man uit Westervoort wilde met zijn bestelbus ter hoogte van de oversteekplaats achteruit rijden nadat hij zich kennelijk verreden had. Daarbij merkte hij de 86-jarige Arnhemse, die op dat moment achter zijn auto op de oversteekplaats liep, niet op. De vrouw werd vervolgens aangereden en bleef gewond op straat liggen. De gewonde Arnhemse werd in zorgwekkende toestand naar het Rijnstate-ziekenhuis gebracht. Voor haar leven wordt gevreesd. De politie heeft nog onvoldoende zicht op wat er zich tijdens het ongeval precies heeft voorgedaan. Daarom roept zij eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - softdrugs en wapens aangetroffen bij Velpenaar
Publicatiedatum: 24-10-2004

De politie in Velp heeft vrijdagavond bij een onderzoek in de woning van een 24-jarige man uit die plaats softdrugs en wapens gevonden. De wapens en drugs werden aangetroffen in de kelderbox van de woning. De politie besloot tot het instellen van het onderzoek na klachten van stankoverlast uit de buurt. Voor wat betreft de drugs bleek het te gaan om enkele gedroogde hennepplanten en enkele planten in de tuin van de woning. In totaal voor ongeveer 200 gram wiet werd in beslag genomen. In de kelderbox werden echter ook 50 patronen bestemd voor een vuurwapen aangetroffen. Ook werden een dertigtal busjes traangas gevonden en in de woning een gasalarmpistool. De 24-jarige bewoner werd vervolgens aangehouden. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen. Tegen de Velpenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - bromfietser en fietser gewond bij ongeval
Publicatiedatum: 24-10-2004

Bij een verkeersongeval tussen een bromfietser en fietser op de Doesburgsedijk in Dieren zijn vrijdagavond beide betrokkenen gewond geraakt. De slachtoffers zijn een achttienjarige Dierenaar en een negentienjarige vrouw uit Zwolle. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zeven toen de Dierenaar met zijn bromfiets door nog onbekende oorzaak achterop de 19-jarige fietsster reed. De bromfietser kwam daarbij gewond op de rijbaan te liggen. De Zwolse vrouw had ondanks haar verwondingen de gewonde Dierenaar van de weg weten te krijgen om te voorkomen dat hij overreden zou worden. Beiden zijn met hoofd- en nekletsel overgebracht naar ziekenhuizen in Zevenaar en Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 24-10-2004

Twee Arnhemmers van 24 en 26 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rijnstraat in hun woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide Arnhemmers zouden het even voor één uur aan de stok hebben gekregen met een 22-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer trof de beide Arnhemmers urinerend aan in het portiek van de woning van een kennis en maakte daar een opmerking over. Dat zou het slachtoffer volgens zijn zeggen hebben moeten bekopen met enkele klappen van het duo. Een getuige bevstigde dat verhaal. Het slachtoffer zou zich daarbij echter ook verweerd hebben en de 26-jarige verdachte hebben verwond. Deze moest zich later onder doktersbehandeling stellen. Gewaarschuwde agenten hielden de beide verdachten aan. In bijzijn van de agenten zou de 26-jarige de getuige ook nog hebben geslagen en het 22-jarige slachtoffer hebben bedreigd. Beide Arnhemmers zijn later na verhoor vrijgelaten. De 24-jarige verdachte had alles ontkend, de 26-jarige had de mishandelingen en de bedreiging toegegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---