Politie Zuid-Holland-Zuid

24/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

24-10-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
PAPENDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 48-jarige automobilist uit Papendrecht ingevorderd. Hij reed op vrijdagavond 22 oktober 2004 over de Westkil in Papendrecht. De man had teveel alcohol op.

VERZET
ASPEREN Een 49-jarige autobestuurder uit Heukelum heeft zich verzet bij zijn aanhouding. Agenten controleerden hem op zaterdagmiddag 23 oktober 2004 op de Heukelumseweg in Asperen. Er stond nog een boete voor hem open. Direct beledigde de verdachte de agenten en trapte er een in zijn lies. Uiteindelijk gebruikte een politieman pepperspray.

DRIE AUTOS
GIESSENBURG Drie autos zijn beschadigd geraakt bij een ongeval. Een 25-jarige automobiliste uit Zetten reed op zaterdagmorgen 23 oktober 2004 over de N216 in Giessenburg. Bij de kruising met de N214 remde ze maar botste toch tegen een auto die stilstond. Deze schoof door tegen een wagen hiervoor. Voor de zekerheid bracht een ambulance de vrouw naar een ziekenhuis omdat ze pijn had in haar nek.

VERKEERSRUZIE
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM - De politie zoekt getuigen van een verkeersruzie. Deze ontstond op zaterdag 16 oktober 2004 omstreeks 14.00 uur op de Kleine Haarsekade in Gorinchem. Het conflict ontstond toen een 22-jarige man uit Gorinchem met zijn blauwe Mercedes personenauto midden op de weg stond. Hij stond de weg uit te leggen aan een fietser. Vervolgens kwam een 43-jarige man uit Zwartsluis aanrijden met zijn Jeep. Nadat hij enige minuten had gewacht begon hij te toeteren. Vervolgens reed hij door de berm en ging de 22-jarige man ook rijden. De Jeep sneed de Mercedes af en beide voertuigen kwamen tot stilstand. Daarna ontstond er een handgemeen en werd er met de hand op de autos geslagen. De politie heeft inmiddels beide bestuurders gesproken. Omdat de verklaringen niet met elkaar kloppen, is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

IN DE FLANK
GORINCHEM Een auto is vol in de flank van een ander voertuig gebotst. Het ongeval vond plaats op zaterdagavond 23 oktober 2004 op de kruising van de Grote Haarsekade met de Willem van Arkellaan in Gorinchem. Waarschijnlijk gaf de 19-jarige bestuurster uit Giessenburg geen voorrang. De 20-jarige automobiliste uit Gorinchem van het andere voertuig raakte gewond. Ze had rugklachten.

BRAND
GORINCHEM Bij een brand heeft de politie een 29-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De brand ontstond op zaterdagavond 23 oktober 2004 op een balkon van een flatwoning aan de Weverstraat in Gorinchem. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen appartement. De brandweer had de brand snel onder controle. Tijdens de brand moesten de bewoners van de hele portiek tijdelijk hun woningen verlaten. Ze kregen opvang in een recreatiezaal van een verzorgingscentrum. Iedereen behalve de bewoners van de flats waar de brand was mochten weer terug naar hun huizen. De politie stelde een onderzoek in en daaruit kwam dat de oorzaak mogelijk brandstichting is. Hiervoor hielden agenten de 29-jarige man aan. Er raakte bij de brand niemand gewond.

RUIT
LEERDAM Voor de vernieling van een winkelruit is een 18-jarige man uit Leerdam aangehouden. De melding van de vernieling bij het pand op de Nieuwstraat in Leerdam kwam binnen op zaterdag 23 oktober 2004 rond middernacht. Op een gegeven moment liep de 18-jarige voorbij waarbij een getuige de verdachte herkende. Agenten hielden hem aan.

WERKNEMERS BLUSSEN BRAND
LEERDAM Werknemers van de glasfabriek aan de Lingedijk in Leerdam hebben zelf een beginnende brand geblust. Het vuur ontstond op zondagmiddag 24 oktober 2004 bij machines. De vlammen raakten het dak. Snel ingrijpen door werknemers voorkwam een grote brand. De brandweer hoefde daarom alleen nog te controleren. Een werknemer werd nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

KLAP
PAPENDRECHT Een 20-jarige man uit Papendrecht is aangehouden voor mishandeling. Een 16-jarige jongen uit Papendrecht deed bij de politie aangifte hiervan. De verdachte gaf hem een klap in het gezicht waardoor het slachtoffer letsel aan zijn gebit opliep. Volgens de aangever viel zijn telefoon in een tuin. Hierna kwam de 20-jarige, kennelijk een van de bewoners van het pand waar de tuin bij hoorde, achter de 16-jarige aan. Deze liep met een vriend. Bij De Meent kreeg het slachtoffer een klap waardoor hij viel. Het gebeurde op donderdagavond 21 oktober 2004 en een dag hierna kwam het slachtoffer de verdachte weer tegen. Hij deed op 22 oktober 2004 aangifte en in de avond meldde de 20-jarige verdachte zich bij het politiebureau in Papendrecht.

BOOM
PAPENDRECHT Nadat een 65-jarige autobestuurder uit Zwijndrecht tegen een boom reed hebben agenten hem aangehouden. Het eenzijdig ongeval gebeurde op vrijdagavond 22 oktober 2004 op de Rembrandtlaan in Papendrecht. De auto ging in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. De bestuurder had een te hoog alcoholpromillage. Volgens de verdachte was dat niet de reden van het ongeval maar lette hij even niet op de weg omdat hij een telefoonnummer intoetste.

VANGRAIL
PAPENDRECHT Een auto is tegen de vangrail van de Rosmolenweg in Papendrecht gebotst. Agenten lieten de 42-jarige bestuurder uit Papendrecht blazen en hieruit bleek dat hij teveel alcohol op had. Ze namen hem mee naar het bureau en vorderde daar zijn rijbewijs in. Het ongeval gebeurde op zaterdagavond 23 oktober 2004.

GEVALLEN
SLIEDRECHT Een 16-jarige bromfietser uit Sliedrecht is gevallen en heeft hier in ieder geval een gebroken pols en gescheurd sleutelbeen aan overgehouden. Het slachtoffer reed op vrijdagmiddag 22 oktober 2004 over het fietspad langs de rijksweg A15 bij de afrit Wijngaarden. Daar stopte in de bocht van de afrit en de Parallelweg in Sliedrecht een auto. De bromfietser moest deze voorrang geven en remde flink. Hij verloor de macht over de bromfiets, vloog eroverheen en rolde over het wegdek. De brommer gleed tegen de auto. Een ambulance bracht de 16-jarige voor onderzoek naar een ziekenhuis.