Politie Zuid-Holland-Zuid

24/10 Dordrecht en wijndrechtse Waard

24-10-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een 23-jarige automobilist uit Hoofddorp heeft een rijverbod van zes uur gehad. Hij reed op zondag 24 oktober 2004 rond 04.00 uur over de Spuiboulevard in Dordrecht. De controle wees uit dat de 23-jarige teveel alcohol op had.
DORDRECHT Een rijverbod van zes uur heeft een 38-jarige automobilist uit Dordrecht gehad. Agenten controleerden hem op de Torenstraat in Dordrecht en de blaastest wees het alcoholgebruik van de 38-jarige uit. De controle vond plaats op zondag 24 oktober 2004 rond 05.20 uur. DORDRECHT Na een alcoholcontrole heeft een 28-jarige man uit Dordrecht Proces-verbaal gehad. Hij had een te hoog alcoholpromillage. Agenten controleerden de automobilist op het moment dat hij over het Vogelplein in Dordrecht reed. Dat deed de man op zondag 24 oktober 2004 rond 06.00 uur.
ZWIJNDRECHT Op de Burgemeester Doumaweg in Zwijndrecht heeft de politie een 29-jarige autobestuurder uit Zwijndrecht gecontroleerd. Daaruit bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had. Agenten namen de 29-jarige mee naar het bureau en vorderde daar zijn rijbewijs in. De controle gebeurde op zaterdag 23 oktober 2004 omstreeks 02.40 uur.
ZWIJNDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 22-jarige man uit Dordrecht ingevorderd. Hij reed op zondag 24 oktober 2004 omstreeks 04.00 uur in een auto over de Molenvliet in Zwijndrecht. Hij had teveel alcohol op.

BELEDIGING
DORDRECHT - Een 33-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 22 oktober 2004 op het Stationsplein in Dordrecht. Politieagenten bekeurde de man omdat hij bier zat te drinken in het stationsgebouw. Hij vond het daarbij nodig de politieagenten te beledigen. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

POLITIEMAN AANGEVALLEN
DORDRECHT Een 38-jarige man zonder bekende woonplaats is aangehouden. Een politieman controleerde hem nadat iemand vertelde dat de verdachte hem lastigviel. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 22 oktober 2004 op de Vriesestraat in Dordrecht. De verdachte was onder invloed van alcohol en sprak passanten aan. Nadat de politieman de 38-jarige aansprak viel deze hem aan. De politieman bracht de man op de grond en boeide hem.

TEGEN AUTO
DORDRECHT Een 52-jarige vrouw uit Dordrecht is meegenomen naar het bureau. Volgens een 24-jarige man uit Dordrecht viel de fiets van de vrouw tegen een stilstaande auto. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 22 oktober 2004 op de Oranjestraat in Dordrecht. Hierna ontstond een meningsverschil over de aanrijding waarbij de verdachte de man sloeg en deze hierop reageerde.

AANHOUDING NA VRAAG OM FIETSPOMP
DORDRECHT Agenten hebben een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor in ieder geval heling van een fiets. De verdachte vroeg op vrijdagmiddag 22 oktober 2004 aan politiemensen die reden op de Mariastraat in Dordrecht een fietspomp. Want een van de fietsbanden was leeg. Agenten zagen op de fiets een raar slot. Na onderzoek bleek dat de fiets in 2003 gestolen was in Dordrecht. Hierop volgde de aanhouding. De 18-jarige vertelde dat hij de fiets had gekocht via een internetadvertentie.

CONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op vrijdag 22 oktober 2004 een controle gehouden in de Dordtse wijk Krispijn. De politiemensen deelden ruim 50 bekeuringen uit waaronder 26 aan autobestuurders die geen gordel droegen. Twee automobilisten moesten mee naar het bureau omdat ze reden zonder geldig rijbewijs. Deze waren eerder ingevorderd. Ook hielden agenten twee mannen aan waarbij er nog een gevangenisstraf openstond. Ongeveer 100 automobilisten deden de alcoholblaastest maar niemand had een te hoog alcoholpromillage. De politie stuurde op diverse plekken hangjongeren weg.

MEDICIJNEN
DORDRECHT Een aantal jongens heeft een witte plastic tas met medicijnen gestolen. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 23 oktober 2004 rond 14.30 uur op het Admiraalsplein in Dordrecht. Daar liep een 42-jarige vrouw uit Dordrecht. Plotseling trokken de jongens de tas uit haar handen. De medicijnen zijn gevaarlijk bij ondeskundig gebruik onder andere door kinderen. Mensen die de medicijnen vinden kunnen deze terugbrengen bij een apotheek of een politiebureau.

AANHANGWAGENS
DORDRECHT Op de Baanhoekweg in Dordrecht heeft de politie een controle op aanhangwagens gehouden. Dat gebeurde op zaterdag 23 oktober 2004. In totaal constateerden de politiemensen 19 overtredingen. Hieronder zaten er 7 voor overbelading.

RUZIE
DORDRECHT Bij een ruzie zijn rake klappen gevallen. De onenigheid begon nadat een 57-jarige man uit Dordrecht een 38-jarige man uit Dordrecht aanviel en in het gezicht sloeg. Een 47-jarige man die de 38-jarige wilde helpen sloeg de 57-jarige man met een stoel. Een 55-jarige man sloeg hierop weer de 47-jarige. Het gebeurde allemaal op zaterdagmiddag 23 oktober 2004 in een pand aan het Achterom in Dordrecht.

ACHTERVOLGING
DORDRECHT Na een achtervolging heeft de politie een 19-jarige verdachte uit Dordrecht aangehouden en een gestolen auto teruggevonden. Agenten zagen op zaterdagavond 23 oktober 2004 dat er een auto slingerend over de Singel in Dordrecht reed en mistlichten aan had. De auto stopte niet maar reed weg. Op het Matenas-pad ging het mis. De auto stopte ermee omdat het voertuig daar beschadigd raakte door een verkeersheuvel. De drie inzittenden renden weg. Agenten van het biketeam achterhaalden er een, de 19-jarige. De auto was op 23 oktober 2004 gestolen in Dordrecht.

BOOS
DORDRECHT Agenten hebben een 39-jarige man uit Dordrecht meegenomen naar het bureau. Dat deden zij op zondag 24 oktober 2004 rond 00.30 uur. Ze spraken de man aan op de Vrieseweg in Dordrecht omdat hij daar fietste zonder verlichting. De 39-jarige werd erg boos en liep ineens hard weg. Een politieagente ging achter hem aan waarna de aanhouding volgde.

KOPSTOOT
DORDRECHT Voor het geven van een zogenaamde kopstoot heeft de politie een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zat op zondag 24 oktober 2004 omstreeks 02.20 uur in een auto die een groepje fietsers passeerde op de Prinsenstraat in Dordrecht. Hierbij raakte kennelijk de auto beschadigd. De verdachte liep op de fietsers af en gaf de klap aan een 23-jarige man uit Dordrecht. Deze deed hier aangifte van.

INBRAAK
DORDRECHT Inbrekers hebben geld gestolen uit een bedrijfspand aan de Jacobus Lipsweg in Dordrecht. De inbraak gebeurde op zondag 24 oktober 2004 omstreeks 02.45 uur. De verdachten braken twee ramen open en kwamen zo binnen. Het geld zat in een kluislade.

FRIETPAN
DORDRECHT Bewoners hebben een brandende frietpan zelf naar buiten gegooid. Zo ontstond er geen grote brand. Alleen raakten het gasfornuis en de afzuigkap beschadigd. De frietpan vloog op zondag 24 oktober 2004 rond 03.00 uur in brand. Dat gebeurde in een woning aan het Selma Lagerlof-erf in Dordrecht.

GEVAARLIJK
DORDRECHT De politie heeft de auto van een 38-jarige automobilist uit Frankrijk in beslaggenomen. Agenten gingen op zondagmorgen 24 oktober 2004 achter het voertuig aan nadat ze deze zagen op de rijksweg A16 bij Dordrecht. De auto slingerde van links naar rechts. Ook verminderde de bestuurder plotseling de snelheid en reed de auto nog maar 30 kilometer per uur. Verder zat de 38-jarige te bellen maar maakte geen gebruik van een carkit. Hij moest een transactiebedrag van 490 euro betalen maar kon dat niet.

DWARS
ZWIJNDRECHT Een 62-jarige automobilist uit Eindhoven is aangehouden. Agenten gingen op zaterdagmiddag 23 oktober 2004 naar de rijksweg A16 bij Zwijndrecht. Daar slipte de autobestuurder met zijn auto van rijstrook 1 naar rijstrook 4. Hij had hiervoor al bijna een motorrijder van de weg gereden. De verdachte was ook onder invloed van alcohol. Onderweg naar het bureau ging de man dwars en trapte een agente.