Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Lobith - flinke schade bij ongeval,bestuurder ongedeerd
Publicatiedatum: 24-10-2004

Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Eltenseweg in Lobith is zaterdagochtend flinke schade ontstaan aan de auto van een Lobithse automobilist. De automobilist zelf, een 49-jarige man, kwam met de schrik vrij. De Lobithenaar zou naar eigen zeggen na zijn nachtdienst naar huis zijn gereden. Tijdens de rit zou er plotseling een dier voor hem de weg zijn overgestoken. In een schrikreactie zou de automobilist de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt waarna hij in de berm geraakte. Daarbij botste hij tegen een boom waarbij de gehele rechterzijde van zijn wagen schade opliep. Vervolgens schoot zijn wagen naar links, kwam daar wederom in de berm terecht, miste op een haar na twee bomen, ramde een hekwerk en kwam uiteindelijk in een weiland tot stilstand. De automobilist had zelf de politie gewaarschuwd en bleek ongedeerd te zijn. Van drankgebruik was volgens de politie geen sprake.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - mannen opgepakt na opstootje

Publicatiedatum: 24-10-2004

De politie in Duiven heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen opgepakt na een opstootje voor een horecagelegenheid aan de Kastanjelaan. Agenten hielden rond half drie toezicht bij de sluitingstijd van de zaak. Rond dat tijdstip zagen de agenten dat er een opstootje ontstond tussen een twintigtal personen die kennelijk met elkaar op de vuist wilden. De agenten grepen daarbij in en wisten in eerste instantie de partijen te scheiden. Vervolgens werd de groep gesommeerd te vertrekken zodat de rust op straat zou herstellen. Een 38-jarige Duivenaar had daar kennelijk maling aan en weigerde te vertrekken. Bovendien beledigde hij de agenten, waarna hij werd aangehouden. Enkele omstanders probeerden de aanhouding van de Duivenaar echter te verijdelen door hem weg te duwen en de agenten te schoppen. Met te hulp geschoten collega's wisten de agenten de Duivenaar te overmeesteren. Ook een van de andere relschoppers, een 28-jarige Arnhemmer, werd aangehouden. Vervolgens werd de groep door de agenten uiteengedreven waarbij soms de wapenstok ter hand genomen moest worden. Voorzover bekend zijn er echter geen gewonden gevallen. De Duivenaar en de Arnhemmer zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Andelst - mannen met drugs aangehouden bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 24-10-2004

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Wageningsestraat in Andelst vijf mannen aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Het gaat om vijf mannen in de leeftijd van negentien tot en met negenentwintig jaar met Poolse nationaliteit. Agenten stuitten die nacht bij een verkeerscontrole op enkele plakken hash in de auto van het vijftal. Alle inzittenden werden daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto en de hash werden in beslag genomen. Bij de controle werd bij een 36-jarige Arnhemmer ook een zwaard aangetroffen in diens auto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit.
De politie hield vrijdagavond en de daaropvolgende nacht op verschillende plaatsen in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard uitgebreide controles op hangjeugd, criminaliteit en verkeer. Daarbij werden in totaal 52 bekeuringen uitgeschreven voor diverse uiteenlopende feiten. Een opvallend hoog aantal (13 stuks) was voor het rijden op opgevoerde brommers. Tegen 11 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol. Daarvan raakten er drie het rijbewijs kwijt vanwege een te hoog alcoholpromillage. Er werd gecontroleerd in Huissen, Bemmel, Elst en Zetten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Pannerden - vrouw verdacht van brandstofdiefstal
Publicatiedatum: 24-10-2004

Een 48-jarige vrouw uit de gemeente Rijnwaarden is zaterdagavond in Pannerden door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Getuigen hadden rond kwart voor negen gezien dat er brandstof zou worden afgetapt uit geparkeerde vrachtwagens op een terrein aan de Industrieweg in Pannerden. Daarbij was gezien dat de vermoedelijke dader was weggereden in een auto. Gealarmeerde agenten zagen kort daarop de bewuste auto stilstaan op de Vlijtweg in Pannerden. In de auto bleek de 48-jarige vrouw te zitten. Zij werd door de agenten aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Na het afleggen van een verklaring, waarbij ze alle betrokkenheid ontkend had, is de vrouw vrijgelaten. Of er daadwerkelijk brandstof is gestolen is nog niet duidelijk en moet ook nader worden onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heteren - hardleerse Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 24-10-2004

Een 26-jarige hardleerse Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden op de autosnelweg A50 bij Heteren wegens het negeren van een rijverbod. Surveillerende agenten hadden de man kort tevoren al gewaarschuwd niet te gaan rijden in verband met geconstateerd drankgebruik. Het door de agenten opgelegde rijverbod was kennelijk aan dovemansoren gezegd, want enkele minuten later zagen de agenten de Arnhemmer gewoon verder rijden. Even na twee uur 's nachts troffen de agenten de Arnhemmer met zijn auto aan op de parkeerplaats van een benzinestation. Bij een routinecontrole kwam aan het licht dat de auto van de man niet meer verzekerd was. Toen de agenten de man daarover aanspraken roken ze alcohol en legden hem een rijverbod op. Nadat de agenten waren vertrokken kwam de Arnhemmer even later toch voorbijrijden, waarop hij werd aangehouden. De man moest de ademanalyse afleggen waarbij hij overigens onder de strafbare limiet bleef. Maar de man bleek in het geheel niet over een rijbewijs te beschikken. Dat leverde hem alsnog een proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden