Politie Drenthe

zondag

Assen 24-10-2004

Politie haalt bromfietser van de weg

ASSEN - De politie heeft zondagmorgen tegen half vijf de brommer van een 18 jarige bromfietser uit Groningen van de weg gehaald. De man viel op toen hij zonder verlichting over de Peeloo reed. Verder onderzoek wees uit dat de man geen bromfietscertificaat had en dat de brommer niet verzekerd was.

Gewonden bij verkeersongevallen

NOORD SLEEN - Een 29 jarige automobiliste uit Sleen en een 20 jarige automobilist uit Emmen zijn zaterdagmiddag met letsel aan de polsen en oogletsel overgebracht naar ziekenhuizen in Emmen en Groningen nadat ze door de brandweer uit hun auto's waren bevrijd Ze kwamen met elkaar in botsing op de Middelesweg tussen Noord Sleen en Schoonoord toen de man uit Emmen bij de Kibbelkoele vanuit de uitrit de Middelesweg opreed op het moment dat de vrouw uit Sleen daar reed.

HOLLANDSCHEVELD - Een 77 jarige automobiliste uit Hollandscheveld en een bejaarde vrouwelijke passagier uit Hoogeveen zijn zondagmiddag met been en borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De bestuurster kwam op de kruising 't Hoekje in haar woonplaats in botsing met een van rechts komende auto, bestuurd door een 37 jarige man uit Hollandscheveld. Die kwam met de schrik vrij.

Alcomobilisten

ASSEN - Een 30 jarige automobilist uit Smilde liep zaterdagavond tegen de lamp bij een (laser)snelheidscontrole op de Hoofdvaartsweg in Assen. Hij reed meer dan dertig kilometer te snel en scoorde 0,5 promille alcohol.

LANGELO - Een 56 jarige automobilist uit Nieuw Roden kreeg van justitie een transactie aangeboden van 480 euro nadat hij op de Hoofdweg in Langelo van de weg was gehaald met ruim 1 promille.

MEPPEL - Een 36 jarige automobilist uit De Wijk kreeg zondagmorgen een rijverbod van vijf uur en een boete van 300 euro nadat hij op de Ir. Bekinkbaan in Meppel met bijna 1 promille alcohol van de weg was gehaald.

Bedrijven gedupeerd door diefstal en inbraak

KLAZIENAVEEN - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een bedrijf aan de Lavas in Klazienaveen een zo goed als nieuwe aanhangwagen met daarop een aggregaat gestolen. De totale waarde ligt rond de 12.500 euro.

In dezelfde nacht is aan de Meridiaan in Klazienaveen een Mercedes Vito gestolen. Opvallend aan die auto is een roestvrijstalen "bullbar". De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben.

EMMEN - Bij een fotozaak aan de Kleepassage in Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag bij een inbraak de inhoud van de kassa gestolen. Het ging om wat wisselgeld. Een bakker aan dezelfde straat vond zijn kassa terug bij de ingang van de dierentuin. Qua inhoud ging het ook daarbij om wat wisselgeld. In beide gevallen zijn ruiten ingeslagen om binnen te komen.

Winkeldief krijgt dagvaarding

KLAZIENAVEEN - Een 28 jarige inwoner van Klazienaveen heeft vrijdagavond van de politie een dagvaarding voor snelrecht gekregen nadat hij bij de politie had bekend dat hij bij een winkel aan de Langestraat in zijn woonplaats 25 pakjes sigaretten gestolen had. De man was aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie.