Politie Zaanstreek-waterland


13:00 22-OKT-04
ZAANDAM, CZAAR PETERSTRAAT

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

Een 21-jarige veelpleger uit Koog aan de Zaan is door de politie aangehouden na het plegen van een diefstal uit een supermarkt. Een medewerkster zag dat de man goederen in de mouw van zijn jas verstopte en de kassa voorbij ging zonder te betalen. Een agente, die even een boodschapje deed, werd ingeschakeld en de man werd even later ingesloten en in verzekering gesteld. Hij bleek namelijk op de veelplegerslijst te staan.

15:15 22-OKT-04
MARKEN, KRUISBAAKWEG

Dure vergissing

Een 36-jarige man uit Marken is door de politie aangehouden voor vernieling van een ruit in een bus van het streekvervoer. Hij zou de ruit, die in duizend stukken op straat lag, met een noodhamer hebben ingeslagen. De verdachte vertelde aan het politiebureau dat hij zelden met openbaar vervoer reist en stond te wachten tot de chauffeur de deur voor hem open zou doen zodat hij bij de laatste halte uit kon stappen. Dat hij zelf op een knopje moest drukken is de man geheel ontgaan. Hij sloeg kwaad het raam stuk en verliet de bus. De schade van ruim E 800,= beloofde hij te vergoeden aan de busonderneming.

15:45 22-OKT-04
KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT

Vuurwerk en verzet

Twee agenten zagen vanuit de trein twee jongemannen met vuurwerk gooien. Hierop hebben zij de 16-jarige jongens afkomstig uit Wormerveer en Zaandijk aangehouden. Hierbij verzetten zij zich en de agenten moesten enig geweld gebruiken. De verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

14:10 22-OKT-04
ZAANDAM, GROTE TOCHT
Wietplantage ontdekt door wateroverlast
In een bedrijfspand heeft de politie een hennepplantage ontdekt. Er kwam water onder de roldeur doorstromen en er kwam warme lucht door de brievenbus die sterk naar hennep rook. De agenten hebben 650 planten en de nodige randapparatuur in beslag genomen. Alles zal in opdracht van justitie onder toezicht worden vernietigd. De elektriciteit werd buiten de meter om gebruikt en het energiebedrijf zal van de diefstal aangifte doen.

00:50 24-OKT-04
PURMEREND, KORENSTRAAT
Vernielers aangehouden
Een 16-jarige jongen uit Kwadijk en een 17-jarige Purmerender zijn door de politie aangehouden voor vernieling van autospiegels. Een groepje jongelui zou volgens een melding spiegels van auto's trappen. Meerdere getuigen wezen de twee jongemannen aan als de daders. De jongemannen zijn ingesloten en hun ouders zijn in kennis gesteld.

04:35 24-OKT-04
PURMEREND, NIEUWSTRAAT
Amokmakers aangehouden
De politie heeft een 21-jarige bromfietser en zijn 25-jarige passagier, beiden wonend in Purmerend, aangehouden na een aantal misdragingen. De mannen waren eerder betrokken bij een opstootje op de Koemarkt, waar de 21-jarige gedreigd zou hebben met een zware ketting. Ook zou hij gevaarlijke stunts op de bromfiets hebben uitgehaald. Later zouden er mensen omver gereden zijn en zou de passagier iemand met een helm geslagen hebben. Na de aanhouding bleek de bestuurder anderhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. De verdachten zijn ingesloten en de politie probeert te achterhalen wat er gebeurd is.

01:25 24-OKT-04
PURMEREND, KOEMARKT
Bedreiger portier aangehouden
Een 18-jarige Purmerender is door de politie aangehouden omdat hij een portier van een horecagelegenheid bedreigde. De man wilde geen entree betalen terwijl dat voor alle bezoekers verplicht was. De portier weigerde de man beleefd de toegang omdat hij weigerde te betalen. Hierop heeft de man de portier gedreigd met geweld en met de dood. De horecasurveillance was heel dichtbij en kon de man direct na zijn bedreigingen aanhouden.

03:39 24-OKT-04
ZAANDAM, DAM
Horecagangers na bedreigingen ingesloten
Een 34-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 42-jarige Zaandammer zijn door de politie aangehouden wegens ernstige bedreigingen. Door het de cameratoezichthouders werd aan de agenten op het Damgebied doorgegeven dat twee mannen lastig leken te doen bij een horecagelegenheid. De mannen zouden de portiers van twee horecagelegenheden hebben bedreigd en beledigd. Vanaf de aanhouding tot aan de insluiting hebben de mannen de agenten beledigd en met de dood bedreigd. De verdachten waren onder invloed van alcohol en zijn ingesloten.

23:44 23-OKT-04
VOLENDAM, EDAMMERWEG
Wildplassen leidt tot aanhoudingen
Een viertal Volendammers is aangehouden omdat zij zich tegen de politie verzetten. Een 23-jarige stond midden op straat te plassen. Een surveillerende agent wilde hem hiervoor aanhouden. Twee even oude en een 21-jarige vriend van de wildplasser probeerden hem los te trekken. Met meerdere toegesnelde politiemannen werden de vier uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau. De verdachten waren onder invloed van alcohol en zijn ingesloten.

14:27 23-OKT-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Dronken man valt winkelend publiek lastig
De politie heeft een 28-jarige Zaandammer aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en viel winkelend publiek lastig door ze vast te pakken en liet kinderen schrikken. Ook schopte de man tegen straatmeubilair. Hij is na ontnuchtering verhoord en voorzien van een proces-verbaal heengezonden.

02:44 24-OKT-04
ZAANDAM, DAM
Dronken mensen vervelend
Een 39-jarige man uit Westknollendam is door de politie aangehouden omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap vervelend was. De agenten hebben eerst nog geprobeerd uit het horecagebied te sturen maar hij wilde niet meewerken. Hij is ingesloten. Een paar uur later is door agenten een 25-jarige Zaandamse aangehouden wegens openbare dronkenschap. Een andere vrouw was onwel geworden en de politieagenten verleenden eerste hulp. Hierbij was de dronken vrouw hinderlijk, lastig en wilde zij wilde geen ruimte maken.


07:35 23-OKT-04
ZAANDAM, DS. MARTIN LUTHER KINGWEG
Getuigen tasjesroof gezocht
De politie zoekt getuigen die gezien hebben dat een 35-jarige vrouw uit Zaandam van haar rugtas werd beroofd. De vrouw omschreef de dader als een Turks of Marokkaans uitziende jongen tussen de 16 en 20 jaar oud, gekleed in een lange zwarte jas tot op de knieën en een donkere broek. Hij zou ongeveer 175 à 180 centimeter lang zijn en kort zwart stekelig haar hebben. Hij zou haar aan de haren van de fiets af hebben getrokken en met geweld de tas van haar rug hebben getrokken. De dader zou met de rugtas weggerend zijn in de richting van de sportschool. Getuigen die de politie kunnen helpen met het oplossen van deze roof worden verzocht te bellen met wijkteam Vermiljoenweg op telefoonnummer 0900-8844.

23:05 23-OKT-04
PURMEREND, JAAGWEG
Vrouw overvallen en beroofd
De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 43-jarige vrouw uit Purmerend onder de spoortunnel. De vrouw vertelde dat zij vanaf de Gors fietste en plotseling van achter werd beetgepakt. Eén man had een bivakmuts en een tweede een sjaal voor zijn gezicht. De vrouw werd met een mes bedreigd en haar zwarte schoudertas werd afgenomen. De vrouw omschreef de overvallers als Surinaamse jongens van 15 of 16 jaar oud. Degene met de sjaal was ongeveer 170 centimeter lang. De andere ongeveer 180 centimeter. De daders zijn weggerend in de richting van de Goudenregenstraat. Getuigen worden verzocht de politie in Purmerend te bellen 0900-8844.

06:09 24-OKT-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT
Jonge vrouw aangevallen
De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij een 19-jarige Oostzaanse vrouw is aangevallen. De vrouw fietste vanuit Zaandam over de Kerkstraat toe zij werd vastgepakt door een man. Zij kon zich losrukken en wegrennen maar werd nabij een woning neergeslagen en vastgehouden. Een taxichauffeur met passagiers stopte en de dader reed weg op een zwarte damesfiets met fietstassen in de richting van het industrieterrein. De dader wordt omschreven als een ongeveer 30-jarige man, lengte 185 centimeter, met een zeer donkere huidskleur.


---- --