Politie Zeeland


O-10133-2004 Brievenbus vernield

Zaterdag omstreeks 20.45 uur werd in de Hoogstraat in Tholen een brievenbus vernield.
De brievenbus lag geheel uit elkaar en passanten en omwonenden verzamelden de post die uit de brievenbus kwam. In verband met deze vernieling werden diezelfde avond drie inwoners van Tholen, 2 van 15 en 1 van 16 jaar aangehouden. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.


Z-10134-2004 Aanhouding in IJzendijke

Op de Watervlietseweg in IJzendijke werd zaterdag omstreeks 15.38 uur een 36-jarige automobilist uit Gent aangehouden.
De man was in het bezit van 520 gram hennep. De man deed afstand van de hennep en kreeg een boete van E 855,-.

Z-10135-2004 Aanhoudingen in Terneuzen
Op de Scheldeboulevard in Terneuzen werden vrijdag om 22.40 uur drie inwoners van die plaats van 15, 16 en 18 jaar aangehouden.
Zij maakten deel uit van een groep jongeren die even daarvoor een voorwerp op de voorruit van een passerende auto hadden gegooid. De bestuurder van de auto deed aangifte, waarna de drie werden aangehouden. Ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Z-10136-2004 Voetbalwedstrijd wegens vechtpartij gestaakt
Op het voetbalveld aan de Zuiderparklaan in Terneuzen brak zondagmiddag tijdens een voetbalwedstrijd een vechtpartij uit tussen de spelers van beide elftallen. Hierbij waren ook supporters betrokken.
Tijdens de wedstrijd kreeg en van de spelers van Terneuzen een slag in het gezicht van iemand van de tegenpartij. Hierdoor ontstond een schermutseling op het veld. Toen dit uit de hand liep staakte de scheidsrechter het duel. Nadat de spelers in de richting van de kleedkamers waren gedirigeerd, sloeg in de gang bij de kleedkamers 'de vlam in de pan' en brak een vechtpartij uit waar over en weer klappen vielen. Diverse spelers hebben inmiddels aangifte gedaan, de politie heeft de zaak nog in onderzoek.

W-10137-2004 Brand in Koudekerke
Zondag omstreeks 17.00 uur heeft de brandweer een brandje geblust bij een bunker in de Biggekerksestraat in Koudekerke.
Het brandje was aangestoken, ook waren er in de omgeving diverse vernielingen. Er was een bord van de tennisbaan verwijderd en vernield en een mobiel doel van het voetbalveld was in de sloot gegooid.

O-10138-2004 Aanhoudingen in Zierikzee
Op de Vissersdijk in Zierikzee weden zondag om 17.45 uur een 15-jarige jongen uit Roosendaal en een 13-jarige jongen uit Zierikzee aangehouden wegens vernieling van een ruit van een gebouw in de Paardenstraat.
De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.