ERNST AND YOUNG

ERNST & YOUNG: uitnodiging XBRL persbriefing

ERNST & YOUNG: PERSBRIEFING XBRL

Rotterdam, 13 oktober 2004
UITNODIGING PERSBRIEFING XBRL
Verslaglegging geniet momenteel veel aandacht binnen het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Dit is niet alleen het gevolg van de maatschappelijke ontwikkeling naar meer transparantie maar ook het directe gevolg van de recente bedrijfsschandalen. Bovendien is de externe rapportage van organisaties sterk aan het veranderen onder invloed van corporate governance, administratieve lastendruk en de toenemende mogelijkheden van informatietechnologie.

Recent zijn de ministeries van Financiën en Justitie een projectgroep begonnen om met behulp van de open standaard eXtensible Business Reporting Language (XBRL) de administratieve lasten voor ondernemers te verlichten. Wellicht dat dit de definitieve doorbraak in Nederland wordt.

XBRL is een open standaard voor het verzamelen, publiceren en applicatieonafhankelijk uitwisselen van financiële informatie. Een belangrijk onderdeel voor de werking van XBRL is het bepalen van een zogenoemde taxonomie, een standaardbeschrijving voor de inhoud van financiële verslaggeving.

Tot nu toe waren de initiatieven voor zo'n Nederlandse taxonomie versnipperd. Daar lijkt verandering in te komen nu de ministeries van Justitie en Financiën met hun projectgroep het initiatief nemen en de Belastingdienst en het CBS in de nabije toekomst financiële rapportages van bedrijven willen ontvangen in XBRL-formaat.

De deskundigen van Ernst & Young praten u graag bij over XBRL en geven u aan de hand van concrete voorbeelden inzicht in de voor- en nadelen van deze ontwikkeling. Hiervoor organiseren wij een persbriefing. Deze vindt plaats op:

Maandag 25 oktober 2004
van 12.00 tot circa 14.00
bij Ernst & Young
Drentestraat 21, Amsterdam

Wij verzoeken u vriendelijk per e-mail te laten weten of wij op uw komst mogen rekenen: toby.ellson@nl.ey.com of 010 406 5364.

Voor een lichte lunch wordt gezorgd.

13 okt 04 12:42