TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-10-2004

Radio
tros gouden uren
Uitzending elke werkdag
Radio 2 - 9.00 - 12.00 uur

tros gouden uren op de japanse toer

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober komt TROS GOUDEN UREN een week lang live vanuit Tokio, Japan. Presentator Daniël Dekker en zijn team zenden daar uit vanuit het Tokio International Forum.

Door het tijdsverschil is het in Tokio 16.00 uur wanneer de luisteraars hier in Nederland om 9.00 uur op TROS GOUDEN UREN afstemmen. Een hele omschakeling dus voor Daniël en zijn team.

TROS GOUDEN UREN is tegelijkertijd met André Rieu en zijn orkest in het land van de rijzende zon. Zij verzorgen een reeks van concerten waarvan er zes in Tokio plaatshebben. Dagelijks is er in de uitzending aandacht voor de Azië-belevenissen van André onder de noemer 'The Flying Dutchman'. Rieu schuift ook regelmatig aan om TROS GOUDEN UREN mee te presenteren. Daarnaast blikt Daniël Dekker met een aantal Hollandse artiesten terug op hun successen in Japan. Onder anderen Laura Fygi, Hans Dulfer, George Baker en Danny Malando komen aan het woord en vertellen meer over hun herinneringen aan en belevenissen in dit bijzondere land.

In de vijf uitzendingen is er ook aandacht voor de Japanse cultuur, het eten en het leven van Nederlanders in Japan. Daniël praat ter plekke met Monique Ruhe van de Nederlandse ambassade, Mark Brummel, 17 jaar, die via de American Field Service op een Japanse school zit en aan Kyudo doet (Japans boogschieten) en met Mathieu en Wendy Boots die met hun twee kinderen al enige tijd in Japan wonen. Mathieu komt als Nederlandse voetballer uit voor het plaatselijke FC Yokohama.

Genoeg pittige en smaakvolle ingrediënten voor een vijftal bijzondere uitzendingen van TROS GOUDEN UREN uit Japan.




TROS