Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aanVisplaats Lakenhal / Vlinderbaan en de afsluiting Noorderbreedte

Visplaats Lakenhal / Vlinderbaan

De unit Realisatie gaat binnenkort groot onderhoud aan de visplaats Lakenhal / Vlinderbaan uitvoeren. Op maandag 25 oktober 2004 starten de werkzaamheden. Het bestaande dek wordt verwijderd en vervangen. Daarnaast wordt een aantal onderdelen van de visplaats gerepareerd. Hierdoor wordt de levensduur van de visplaats verlengd. Als het weer meewerkt, is de verwachting dat de brug vóór zaterdag 30 oktober 2004 gereed is. We proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.

Afsluiting Noorderbreedte

Tijdens de werkzaamheden aan de Bergenbuurt is bij de Noorderbreedte ook nieuwe riolering aangelegd. De weg is daarna met klinkers dichtgemaakt om de ondergrond te laten inklinken (te laten zakken). De ondergrond is nu voldoende ingeklonken en de weg zal nu worden hersteld.
Op maandag 25 oktober 2004 wordt de Noorderbreedte vanaf de Oosterlengte tot en met de Hellingweg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Wat gaat er gebeuren?
De trottoirs en de inritten worden eerst opgebroken en opnieuw aangelegd. Daarna volgt het uitbreken van de klinkerbestrating en het frezen van het bestaande asfalt. Vervolgens wordt de fundering onder profiel gebracht en worden nieuwe asfaltlagen aangebracht.

Omleiding
Tijdens de afsluiting van de Noorderbreedte wordt het verkeer omgeleid via de Oosterlengte; De Vallei; het Scheldedal; de Keerkring en de Westerlengte. De Hellingweg blijft voorlopig bereikbaar van de kant van de Westerlengte. Tijdens de werkzaamheden wordt gedurende bepaalde uren de Hellingweg afgesloten, omdat dan voor de uitgang van deze weg gewerkt moet worden. De Braamberg blijft voorlopig bereikbaar van de kant van de Oosterlengte. Ook hier zal voor de ingang langs gewerkt moeten worden, waardoor de toegang een aantal keren gestremd zal zijn.

Hoe lang gaat het duren?
De werkzaamheden aan De Vallei duren ongeveer een week. Afhankelijk van de weersomstandigheden en indien alles volgens planning verloopt, wordt de weg vrijdagavond 29 oktober weer voor het verkeer opengesteld.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het Informatiecentrum telefoonnummer 0102848484.