Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

25/10/04 Mr. Pieter van Vollenhoven ontvangt Gerrit den Braber Muzeprijs in Rotterdam

Mr. Pieter van Vollenhoven krijgt maandag 25 oktober in het Stadhuis te Rotterdam de Gerrit den Braber Muzeprijs uitgereikt door burgemeester Opstelten.

De Gerrit den Braber Muzeprijs wordt jaarlijks toegekend aan een publieke persoonlijkheid uit de kunst-, cultuur-, media- of sportwereld. De laureaat heeft zich naar het oordeel van de jury op bijzondere en veelvuldige wijze belangeloos verdienstelijk gemaakt in het sociaal, charitatief of maatschappelijk verkeer.

De Jury van de Stichting Gerrit den Braber Muzeprijs 2004 noemt als belangrijkste reden voor de toekenning van de prijs de voortrekkersrol die de heer Van Vollenhoven op verschillende maatschappelijke terreinen vervult. De wijze waarop hij aandacht weet te vestigen op belangrijke maatschappelijke thema's wordt door de jury geprezen. De heer Van Vollenhoven vervult verschillende functies op het gebied van (transport)veiligheid, monumentenbeleid, natuurbeleid en slachtofferhulp.

De Muzeprijs is in 1995 op initiatief van Sandra Wigmore opgericht. Vertegenwoordigers uit het Rotterdamse bedrijfsleven hebben zitting genomen in bestuur of jury. Na het overlijden van tekstdichter/schrijver en radioprogrammamaker Gerrit den Braber in 1997, de eerste juryvoorzitter van de Muzeprijs, is als hommage de naam gewijzigd in de Gerrit den Braber Muzeprijs. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur van beeldhouwer Jos van Vreeswijk. De bijbehorende speld is van Rensini te Rotterdam.