Gemeente Den Helder

21-10-2004
Tuinstraat en Sportlaan op de schop

Vanaf komende maandag (25 oktober) begint aann emerJ.HeijmansBVaan de herinrichting van de Tuinstraat en de Sportlaan. Tijdens de werkzaamheden is de Sportlaan afgesloten voor het doorgaand verkeer. De nieuwe inrichting van de straat is in oktober 2002 tijdens een bewonersavond met belangstellenden besproken. In de tussentijd is het hoofdriool vervangen, evenals de kolken en een aantal huisaansluitingen. Komend voorjaar wordt de allerlaatste hand aan de herinrichting gelegd. Dan krijgen de Tuinstraat en de Sportlaan een deklaag van geluidsreducerend asfalt.
De herinrichting neemt, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer vijftien weken in beslag. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Dit houdt in dat telkens slechts een gedeelte van de Sportlaan/Tuinstraat ook echt is afgesloten. De planning is als volgt:

van 25 oktober t/m 12 november
Tuinstraat: vanaf Brakkeveldweg tot Tulpstraat

van 15 november t/m 23 december
Tuinstraat/Sportlaan: vanaf Tulpstraat tot ventweg Lorentzstraat

van 17 januari t/m 4 februari 2005
Sportlaan: vanaf ventweg Lorentzstraat tot Prof. Zeemanstraat

van 7 februari t/m 25 februari 2005
Sportlaan: vanaf Prof. Zeemanstraat tot Middenweg

Een omleidingsroute staat met borden aangegeven. Tijdens de werkzaamheden blijven de aan de Sportlaan gevestigde instellingen en bedrijven altijd bereikbaar, in een enkel geval via een noodweg.