Gemeente Dalfsen

21-10-2004

Ambtelijke missie uit Dej bezoekt Dalfsen

Dalfsen/Dej - In de week van 25 tot en met 29 oktober brengt een ambtelijke delegatie van de gemeente Dej een bezoek aan de gemeente Dalfsen. De uit vijf personen bestaande delegatie is uitgenodigd door het gemeentebestuur van Dalfsen.

Het bezoek is het vervolg op het onderzoek dat vorig jaar door twee medewerkers van de gemeente Dalfsen in Dej is gehouden. Tijdens dat onderzoek is onder meer geconcludeerd, dat op het gebied van voorlichting en communicatie een groot verschil bestaat tussen beide gemeenten.

In het kader van de aansluiting van Roemenie bij de Europese Unie zijn het democratiseringsproces en communicatie met de burgers belangrijke onderwerpen.
Het doel van dit tegenbezoek is met name kennis te nemen van de wijze waarop in Dalfsen op dit gebied wordt gewerkt.

Dalfsen heeft al vele jaren contact met het gemeentebestuur van Dej. De oorsprong hiervan ligt in de hulp- en goederentransporten van de Stichting Dalfsen helpt Oost-Europa naar Roemenië. Piet Minnema, de voorzitter van deze stichting is ereburger van Dej. De contacten tussen de gemeentebesturen mondden uiteindelijk uit in de vraag van Dej om een officieel partnerschap met Dalfsen en eventueel ook met de Duitse partnergemeente Hörstel. Hier is van afgezien, omdat uitwisselingen tussen verenigingen, scholen en instellingen naar verwachting moeilijk te realiseren zijn vanwege de lange reistijd. In plaats daarvan wordt uitvoering gegeven aan daadwerkelijke ondersteuning door bijvoorbeeld wederzijdse uitwisseling van kennis en ervaring op diverse gebieden.