Gemeente Rotterdam

Nr. 44
22 oktober 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 25 t/m 31 oktober 2004

Wethouder Hulman opent European forum for Architectural Policies Wethouder Stefan Hulman (o. m. Kunstzaken) opent op maandag 25 oktober om 9.30 uur the European Forum for Architectural Policies in Rotterdam. Dit jaarlijkse forum wordt georganiseerd door Europese organisaties die zich bezighouden met het formuleren en uitvoeren van architectuurbeleid. (voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

Wethouder Geluk bij opening onderwijsopvangvoorziening aan Berberisweg Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) is op maandag 25 oktober om 15.00 uur aanwezig bij de opening van de onderwijsopvangvoorziening aan de Berberisweg 350. De opvangvoorziening is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die tijdelijk uit hun eigen schoolsituatie stappen en les en persoonlijke begeleiding krijgen om daarna weer terug te keren naar hun eigen school. De lesplaats is gerealiseerd door de Vereniging voor Christelijk Voortgezet onderwijs Rotterdam (CVO), Accent en de jeugdzorgorganisatie Stek. (Voor meer informatie: Accent, Anja de Zeeuw, tel. 0182 - 51 93 19)

Wethouder Bolsius juryvoorzitter Politieke Idols
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Sociale Zaken) treedt op dinsdag 26 oktober vanaf 19.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Coolsingel 40, op als juryvoorzitter bij de Politieke Idols Verkiezing van de SDSR. De verkiezing wordt gehouden ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de Stichting Democratisch Steunpunt Rotterdam. De stichting is in 1994 opgericht om de relatie tussen de inwoners van Rotterdam en hun stadsbestuur te verbeteren en de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen. De Rotterdamse Politieke Idols Verkiezing is de verkiezing van de meest talentvolle, actieve inwoner van Rotterdam. Deelnemers zijn actief bij belangenorganisaties, actiegroepen, politieke verenigingen of zetten zich op een andere manier in voor de stad. Voorwaarde om voor prijs in aanmerking te komen is wel dat men nooit eerder volksvertegenwoordiger is geweest of een betaalde baan heeft in de politieke setting van Rotterdam. Met de uitverkiezing van het politieke idool hoopt de SDSR nieuwe talenten te scouten voor de lokale politiek in Rotterdam. De winnaar krijgt de mogelijkheid twee jaar lang, gratis cursussen en trainingen te volgen. (Voor meer informatie: Stichting Democratisch Steunpunt Rotterdam, René Kronenberg, tel. 010 - 478 88 33)
Burgemeester Opstelten aanwezig bij presentatie Nieuwe Bijbelvertaling Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op woensdag 27 oktober om 15.45 uur aanwezig bij de presentatie van de Nieuwe Bijbelvertaling, die plaatsvindt in De Doelen aan het Schouwburgplein 50. Voor de vertalers is na een intensieve periode van vertalen een einde gekomen. Verschillende teams hebben de bijbelboeken vertaald in goed hedendaags Nederlands. De nieuwe bijbelvertaling is door en voor mensen met verschillende religieuze achtergronden gemaakt. (Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst, Lucienne Longayroux, tel. 010 - 417 20 80

Wethouder Bolsius doopt 'vuilvis'boot
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) doopt op vrijdag 29 oktober om 9.00 uur officieel de vuilvisboot van Roteb, gelegen aan de steiger van Waterpaleis Noordplein, Zaagmolenkade 93. Met deze vuilvisboot kan drijvend vuil uit sloten en singels worden gevist. (Voor meer informatie: Roteb Communicatie, Stephan van Hoorn, tel. 010 - 245 83 88)

Wethouder Pastors bij oprichtingsvergadering Grondbank Zuidplas Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is vrijdag 29 oktober om 13.45 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Nieuwerkerk aan den IJssel aan de Raadhuisplein 1 aanwezig bij de oprichtingsvergadering van de Grondbank RZG Zuidplas. De provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam, het hoogheemraadschap Schieland en de vijf gemeenten in de Zuidplaspolder (Gouda, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Waddinxveen en Zevenhuizen-Moerkapelle) hebben op 1 juli 2004 besloten een gezamenlijke grondbank op te richten. Deze grondbank koopt op strategische plekken in de Zuidplas grond aan. Op die manier wordt het gemakkelijker om over een paar jaar het Intergemeentelijk Structuurplan (ISP) uit te voeren. (Voor meer informatie: Projectbureau RZG Zuidplas, tel. 070 - 441 60 55)

Wethouder Geluk op symposium ter ere van 75 jarig bestaan C.S.G Johannes Calvijn Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) is op vrijdag 29 oktober van 14.00 - 17.30 uur aanwezig op het symposium 'Een leefbare samenleving, een maakbare droom' dat wordt gehouden ter gelegenheid van het 75 jarige bestaan van scholengemeenschap de Christelijke Scholengemeenschap (C.S.G.) Johannes Calvijn. Het symposium heeft plaats in de Laurenskerk aan het Grotekerkplein 27. Doel van het symposium is een open dialoog te houden tussen vertegenwoordigers van maatschappelijke groeperingen die midden in de veranderende samenleving staan en erkennen dat er een gezamenlijke inspanning moet worden verricht om de droom van een leefbare samenleving tot stand te brengen. (Voor meer informatie: algemeen rector C.S.G. Johannes Calvijn, E. Roodvoets, tel. 010 - 419 00 77)

Wethouder Bolsius opent symposium De Civiele Stad
Wethouder Bolsius (o.m. Wijken) opent op vrijdag 29 oktober om 13.00 uur in het Auditorium van de Hogeschool Rotterdam aan de Kralingsezoom 91, het symposium De Civiele Stad. Het symposium wordt georganiseerd door het Ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam en het cluster RIBACS van de Hogeschool Rotterdam. Het is een aanloop naar een nieuwe post-HBO cursus waarin inzicht wordt gegeven in de manier waarop grote gemeentelijke projecten tot stand komen, bij een zich terugtrekkende overheid. (Voor meer informatie: Ingenieursbureau Gemeentewerken, Maarten Struijs, tel. 010 - 489 46 18)

Burgemeester Opstelten spreekt op conferentie uitgeprocedeerde asielzoekers Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op vrijdag 29 oktober om 14.00 uur in het R. Wiegmanhuis aan de Westersingel 103 op de conferentie uitgeprocedeerde asielzoekers met als thema "vrijwillige terugkeer". De stichting Vice Versa helpt bij de begeleiding van uitgeprocedeerde asielzoekers die vrijwillig willen terugkeren naar het land van herkomst. Over de terugkeerbegeleiding zijn beschrijvingen gemaakt en resulteerde in een rapport. De burgemeester zal uitleg geven over de visie van Rotterdam en de problematiek rondom uitgeprocedeerde asielzoekers. (Voor meer informatie: Stichting Vice Versa, mevrouw H. Kruijf, tel. 010 - 476 30 35)

Wethouder Geluk neemt eerste exemplaar Delmatur-Methodiek in ontvangst Wethouder geluk (Onderwijs en Integratie) neemt op vrijdag 29 oktober om 17.00 uur in Theater de Evenaar in het Wereldmuseum aan de Willemskade 25 het eerste exemplaar van de Delmatur- Methodiek in ontvangst. Stichting Delmatur is vijf jaar geleden opgericht om jongeren in het voortgezet onderwijs te ondersteunen. Vooral kwetsbare vmbo-leerlingen hebben baat bij de inzet van Delmatur. Doel is het voorkomen van voortijdig schoolverlaten en bevorderen van actievere ondersteuning vanuit het thuisfront. Delmatur heeft een bijzondere en effectieve werkwijze. Deze methodiek wordt beschreven in een handleiding, die in samenwerking met en Sociaal-wetenschappelijke Afdeling (SWA) van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Erasmus Universiteit - Risbo tot stand komt. (Voor meer informatie: projectleider Delmatur, Adil Ciftci, tel. 010 - 477 69 60)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij debat "Kiezen of delen in Rotterdam" Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op zaterdag 30 oktober om 13.00 uur aanwezig bij het debat "Kiezen of delen in Rotterdam" dat plaatsvindt in de hal van de centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110. Dit debat is één van zes debatten met als hoofd thema "Democratische Vernieuwing". In Rotterdam doen minister Thom de Graaf (bestuurlijke vernieuwing - D66), Ronald Sørensen (fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam), burgemeester Ivo Opstelten, Monique van Winsem (voorzitter deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek) en Lenie Huizer (gedeputeerde Staten Zuid-Holland) mee aan de discussie. Gekozen burgemeester, nieuw kiesstelsel en (de toekomst) de Rotterdamse Deelraden zijn onderwerpen die aan de orde. (Voor meer informatie: Stichting LOKAAL Rotterdam, Karen Verstege, tel. 010 - 478 88 33)

En verder.
is wethouder Stefan Hulman (o.m. Verkeer & Vervoer) op maandag 25 oktober om 15.00 uur aanwezig bij de opening van het nieuwe Nippon Express Distributiecentrum op de Maasvlakte. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

opent wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) op woensdag 27 oktober om 17.00 uur het gebouw van de Servicedienst gelegen aan de Wijnhaven 69. De Servicedienst levert ondersteunende diensten aan de gemeentelijke organisatie. (Voor meer informatie, Communicatie Servicedienst, Frans Nesselaar, tel. 06 - 13 18 23 58)

ontvangt burgemeester Opstelten op vrijdag 29 oktober om 17.00 uur een boek over de 150 jarige geschiedenis van het Sophia Kinderziekenhuis. De overhandiging vindt plaats bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging "De Maas" aan de Veerdam 1. (Voor meer informatie: Externe Betrekkingen, Lucienne Longayroux, tel. 010 - 417 20 80)

noot voor de redactie/