Gemeente Voerendaal


25/10/2004 - Controle op hondenbelasting

Controle op hondenbelasting.

Wie niet beter weet, vindt een schone gemeente Voerendaal vanzelfsprekend.
Het schoonhouden van onze gemeente kost jaarlijks veel geld. De opbrengst van de hondenbelasting is één van de middelen waarmee dit onderhoud wordt betaald, immers honden dragen mede bij aan de vervuiling van trottoirs, straten en plantsoenen. Daarom moet in de gemeente Voerendaal iedereen die een hond houdt hondenbelasting betalen.
De ervaring leert dat niet iedere houder van een hond deze belasting betaalt.
Het college van de gemeente Voerendaal wil dat er binnenkort gecontroleerd wordt op het betalen van hondenbelasting.

Deze controle zal plaatsvinden in het najaar van 2004.

Houders van honden die nog geen verplichte aangifte van hun hond(en) hebben gedaan, worden alsnog in de gelegenheid gesteld om vóór de controle hun hond(en) boetevrij bij de gemeente aan te geven.

Aangifteformulieren zijn tijdens kantooruren verkrijgbaar bij de Centrale publieksbalie van de gemeente. De aangifteformulieren zijn eveneens te downloaden op de gemeente website www.voerendaal.nl. Blijkt bij de controle dat u nog steeds geen aangifte van uw hond(en) heeft gedaan dan kan op grond van artikel 67 a van de Algemene wet inzake Rijksbelastingen (AWR) een boete van 113,-- worden opgelegd. Verder wijzen wij u er op dat bij overlijden van uw hond het niet toegestaan is deze in eigen grond te begraven. Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de gemeente.

De tarieven hondenbelasting 2004 zijn als volgt:
- één hond 33,75

- twee honden 75,35

De controle zal uitgevoerd worden door ingehuurde controleurs van een gerenommeerd bedrijf.
Zij kunnen zich legitimeren wanneer zij u bezoeken.

Mochten er bij het lezen van bovenstaande nog vragen / onduidelijkheden zijn dan kunt u zich wenden tot de afdeling Bestuurs en Management Ondersteuning (BMO), telefoon 045-5753399.