Politie Groningen

Persberichten maandag 25 oktober 2004

provincie Groningen 25-10-2004 -

Groningen: fietsendieven op gepakt
Een 24-jarige man uit Groningen werd zondagavond in de Gelkingestraat gecontroleerd omdat hij op een verdachte fiets reed. De man verklaarde de fiets te hebben meegenomen omdat die niet op slot zat. De fiets bleef op het bureau en de man kreeg een proces-verbaal. Een 38-jarige man uit Groningen trachtte zondagnacht op de Akerkhof een fiets te verkopen aan voorbijgangers. Die gingen er niet op in. De man werd aangehouden voor het verkopen van fietsen op de openbare weg en het bij zich dragen van inbrekersgereedschap. De fiets bleef achter bij de politie en de man kreeg een proces-verbaal. Een 44-jarige man uit Groningen die eerder zondagavond was opgepakt omdat hij een fiets te koop aanbood werd na zijn vrijlating een stukje gevolgd. Hij verviel weer in een oude gewoonte en pakte bij het hoofdstation een fiets uit de rekken. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: bromfietser onder invloed
Op de Gotenburgweg werd zondagmiddag een 43-jarige bromfietser met de lasergun betrapt met een snelheid van 55 km per uur terwijl 30 km de limiet is. Bij de controle bleek de man naar alcohol te ruiken en moest hij de blaastest ondergaan. De man blies een promillage van 1.2. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: postbussen opgeblazen
Op de Berlageweg en op de Stoepemaheerd werden zondag twee TPG post brievenbussen door zwaar vuurwerk totaal vernield. Poststukken werden uit de bussen geslingerd en deels zwaar beschadigd. De stukken zijn verzameld en aan TPG overgedragen. Eventuele getuigen van het opblazen van de bussen worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Kardinge via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: snelheidscontrole
Op de Plataanlaan werd zondagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 560 passerende voertuigen reden er 88 sneller dan de limiet van 70 km per uur.

Winschoten: alcomobiliste aangehouden
Aan de Snaterlaan in Winschoten heeft de politie zondagmiddag een 47-jarige vrouw uit Finsterwolde aangehouden. De vrouw reed in een auto en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het Zuiderveen reed de vrouw een verkeersbord omver en een getuige die de aanrijding zag gebeuren belde de politie. Hij volgde de botsende auto maar raakte de wagen kwijt. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de auto aan de Snaterlaan aan. De bestuurster verkeerde zodanig onder invloed van alcohol dat zij geen blaastest kon afleggen. De vrouw werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse maar ook die mislukte. Daarom werd een bloedproef genomen. Na verhoor is de vrouw met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur heengezonden.

Lauwerzijl: dronken automobilist van de weg
Een 26-jarige automobilist uit Kollum raakte zondagmiddag aan de Stadsweg in Lauwerzijl met zijn auto van de weg. De wagen bleef in de wegberm steken. De bestuurder stapte uit en ging te voet verder. Hij werd door de inmiddels gewaarschuwde politie net buiten Lauwerzijl aangetroffen. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 2.22 promille alcohol werd gemeten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden. De man kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Delfzijl: man onder invloed van drugs
De politie kreeg zondagmorgen de melding dat aan het
Commandementsplein in Delfzijl een man bewusteloos in een auto zitten. Agenten troffen daar een auto met draaiende motor aan waarin een man zat. Hij hing tegen een raam aan en viel bijna naar buiten toen de politiemensen de bestuurdersportier openden. Die verklaarde niet gedronken te hebben maar onder invloed van drugs te verkeren. De blaastest wees inderdaad geen alcoholgebruik uit. De man werd meegenomen naar het bureau waar van hem een bloedproef werd afgenomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden.