Politie Hollands Midden

Noordwijk Aanrijding / rijden onder invloed

Op zaterdag 23 oktober omstreeks 23.20 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Mortelstraat / Nieuwe Offemweg tussen een snorfietser en een personenauto. Een 16-jarige bestuurder van een snorfiets uit Katwijk negeerde een rood verkeerslicht op de kruising Nieuwe Offemweg met de Mortelstraat. Een 55-jarige bestuurder uit Rotterdam reed hem aan. De snorfietsbestuurder werd met knieletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. De snorfietsbestuurder bleek onder invloed te verkeren. In het ziekenhuis werd van hem een bloedproef afgenomen. Uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of tegen de bestuurder proces-verbaal wordt opgemaakt ter zake rijden onder invloed.

Noordwijk Mishandeling

Op maandag 25 oktober omstreeks 01.05 uur hield de politie een 39-jarige man uit Noordwijk aan die op zondag 24 oktober omstreeks 23.00 uur een 31-jarige man uit Noordwijk had mishandeld. Aanleiding was geluidsoverlast in de straat van het slachtoffer aan de Hoogtij waarover het slachtoffer klaagde bij de verdachte. Op het moment dat het slachtoffer aan de deur stond kwam de verdachte naar buiten en gaf hem zonder aanleiding een stomp in het gezicht. Het slachtoffer viel naar achteren en raakte enkele seconden buiten bewustzijn. Hij liep hierbij letsel op aan het gezicht en heup. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex te Leiden. Omstreeks 04.50 uur die nacht heeft verdachte ook nog een arrestantenverzorger van de politie Leiden mishandeld. De verdachte zit nog in hechtenis en zal over beide voorvallen worden gehoord.

Lisse Politie houdt verdachte van beroving aan

Op aanwijzing van het slachtoffer werd op zondag 24 oktober omstreeks 02.10 uur op de Schoolstraat een 18-jarige man uit Hillegom aangehouden ter zake beroving. De verdachte had op zaterdag 23 oktober omstreeks 02.30 uur op de Heerweg het slachtoffer benaderd en hem gedreigd met geweld om geld en wiet af te staan. Toen het slachtoffer aangaf dat hij dit niet had is hij hierop weggerend en werd zijn fiets door de verdachte meegenomen. Na verhoor werd de verdachte heengezonden en hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Sassenheim/Oegstgeest Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de politie Hollands Midden en politieteam Oegstgeest hebben in de avond van vrijdag 22 oktober en de nacht van zaterdag 23 oktober een alcoholcontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Hoofdstraat en de Rode Molenpolder in Sassenheim, en op de Laan van Oud Poelgeest in Oegstgeest. Er werden 554 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders hadden te veel gedronken. De hoogstgemeten was 685 ug/. De limiet is 220. Van twee bestuurders werd het rijbewijs (vanaf 570 ug/l) ingevorderd. Tegen de acht bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (1), het niet dragen van de helm (3), het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat (2) en voor het niet voeren van de verlichting (14).

Leiden - Jongeren naar HALT voor containerbrandje Op vrijdagmiddag 22 oktober ontstond brand in een vuilcontainer aan de Anne Frankweg. Nog die middag kwam uit dat hier twee 13-jarige jongens uit Leiden verantwoordelijk voor waren. De politie voelde de twee aan de tand waarna ze toegaven sterretjes in de container te hebben gegooid waardoor de zaak ging branden. De brandweer bluste de container. De twee jongeren zijn doorgestuurd naar HALT.

Leiden - Onder invloed met snorfiets gevallen Een 17-jarige jongeman uit Leiden viel op zondag 24 oktober rond 03.30 uur op de Helena Verburgstraat met zijn snorfiets. Een bij hem achterop zittende 16-jarige plaatsgenoot liep door de val knieletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De snorfietser bleek gedronken te hebben. De ademanalyse kwam uit op 550 ug/l ( limiet 220 ug/l ) De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Brom- en snorfietscontrole en algemene verkeerscontrole

Naar aanleiding van informatie, onder andere via Internet, over een scootermeeting op het Transferium heeft de politie op zondag 24 oktober van 11.00 tot 17.00 uur brom- en snorfietscontroles gehouden op de Haagse Schouwweg en nabij station de Vink in de Stevenshof. Daarnaast werden er nog enkele automobilisten gecontroleerd. In totaal zijn er ongeveer 105 personen staande gehouden voor een controle waaronder ook een alcoholcontrole. Er werden 75 bekeuringen opgemaakt voor diverse overtredingen. Twee bromfietsen werden in beslaggenomen voor verder technisch onderzoek.

Voorschoten - Politie verricht arrestaties bij ruzie De politie moest op zaterdag 23 oktober rond 01.50 uur in een hotel-restaurant aan de Veurseweg tussenbeide komen bij een ruzie tussen bruiloftsgasten en hotelgasten. De ruzie ontstond na opmerkingen over het gedrag van de zes hotelgasten naar de bruiloftsgasten. Vervolgens volgden over en weer klappen en sneuvelde ook glaswerk. De politie arresteerde de zes uit Den Haag afkomstige hotelgasten en twee uit Leiden afkomstige bruiloftsgasten. Na hun verhoor werden zij in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Voorschoten - Politie houdt verdachten van inbraak aan Met de aanhouding van vier mannen denkt de politie een inbraak in een drogisterij aan de Schoolstraat te hebben opgelost. Op zondag 24 oktober werd er rond 01.10 uur ingebroken. Er werden diverse drogisterij artikelen waaronder parfums gestolen. Getuigen hadden gezien dat er een witte auto wegreed. Op de Leidseweg kon de politie de auto achterhalen en de vier inzittenden uit Den Haag van 18, 19 en 17-jaar aanhouden. Op de route waarover de auto had gereden werd een tas met daarin een deel van de gestolen waar gevonden. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voorschoten Rijden onder invloed

Op vrijdag 22 oktober omstreeks 21.50 uur zag de politie een 54-jarige bestuurster uit Leiderdorp al slingerend over de Koningin Julianalaan rijden. De vrouw bleek onder invloed te verkeren. Zij was niet in staat een blaastest af te leggen. Van haar werd een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 24 uur. Aan de hand van de uitslag van de bloedproef zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leiderdorp Rijden onder invloed

Op zondag 24 oktober omstreeks 02.40 uur controleerde de politie op de Persant Snoepweg, een 24-jarige bestuurder uit Hazerswoude Rijndijk. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 780 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Rijpwetering - Onder invloed met auto tegen vangrail Een 55-jarige vrouw uit Zevenbergen reed op zaterdag 23 oktober rond 09.50 uur met haar auto tegen een vangrail op de Provincialeweg N445. De auto raakte daarbij totaal vernield. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet daar van haar een bloedproef afnemen in verband met het bestaan van het vermoeden van drankgebruik. De politie vorderde het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal op.

Roelofarendsveen Kop-staartaanrijding met zes voertuigen

Bij een kop-staartaanrijding op de Rijksweg A4 op vrijdag 22 oktober in de richting van Amsterdam raakten zes voertuigen betrokken. Net voor het aquaduct bij Roelofarendsveen omstreeks 15.00 uur zag een 32-jarige automobilist uit Sint Kruis te laat dat er voor hem een file ontstond. De bestuurder reed tegen een auto voor hem waarna er vervolgens nog vier andere voertuigen, waaronder een vrachtauto met oplegger, betrokken raakte. Vier personen uit drie auto's werden met voornamelijk nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC en naar het Rijnland Ziekenhuis. Vier voertuigen liepen grote schade op en moesten worden weggetakeld. Beide rijstroken werden geheel afgesloten tot ongeveer 16.40 uur. Het verkeer werd omgeleid via onder andere de N11.

Roelofarendsveen Rijden onder invloed

Op vrijdag 22 oktober omstreeks 22.10 uur controleerde de politie op de A4 een 42-jarige bestuurder uit Krommenie. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 605 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Nieuwkoop - Politie voorkomt met aanhouding mogelijk inbraak Met de aanhouding van twee 40-jarige mannen uit Rotterdam denkt de politie een inbraak bij een autobedrijf aan de Nieuwveenseweg voorkomen te hebben. De politie trof de twee op zaterdag 23 oktober rond 01.50 uur bij het bedrijf aan. Bij het zien van de politie zetten zij het op een lopen maar wisten niet uit de handen van de agenten te blijven. Onderzoek wees uit dat er nog niet was ingebroken in het bedrijf of in een auto op het terrein. De politie stelde het tweetal dan ook in de loop van zaterdagmiddag weer op vrije voeten.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Controleerde de politie op de Afrikalaan op zaterdag 23 oktober omstreeks 02.25 uur een 46-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 770 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Bodegraven Alcoholcontrole

De politie heeft vrijdag 22 oktober tussen 16.45 en 17.30 uur een alcoholcontrole gehouden op het industrieterrein Broekvelden aan de Europaweg. Er werden 163 blaastesten afgenomen. Een bestuurder werd aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol, namelijk met 270 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Reeuwijk Rijden onder invloed / verlaten plaats ongeval

Op vrijdag 22 oktober omstreeks 18.05 uur kreeg de politie de melding dat een bestuurder van een personenauto tegen een geparkeerde auto op het Veenmos was gereden en vervolgens door was gereden. In de omgeving werd de bestuurder van het voertuig, een 58-jarige man uit Reeuwijk aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 690 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. Tevens kreeg de man een rijverbod van 13 uur.

Waddinxveen Rijden onder invloed

Op zaterdag 23 oktober omstreeks 02.05 uur controleerde de politie een 17-jarige snorfietsbestuurder uit Waddinxveen omdat hij op de weg reed in plaats van op het fietspad op de Dreef. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 740 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens bleek de bestuurder geen bromfietscertificaat te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden op de weg, rijden onder invloed en rijden zonder bromfietscertificaat. Tevens kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

Zevenhuizen Rijden onder invloed

Controleerde de politie op zondag 24 oktober omstreeks 04.20 uur op de Zuidplasweg, een 28-jarige bestuurder uit Zevenhuizen. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 650 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Nadat de bestuurder een boete van E 650,-- had betaald werd hij heengezonden.

Zevenhuizen - Beschonken automobilist veroorzaakt aanrijding Een 46-jarige automobilist uit Ammerstol reed op zaterdag 23 oktober rond 00.10 uur op de Noordelijke Dwarsweg tegen een tegenligger, een 23-jarige automobilist uit Zevenhuizen. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand tegen een beveiligingsbord van de spoorwegovergang. Het bleef bij materiële schade. De man uit Ammerstol had te veel gedronken. De ademanalyse kwam uit op 875 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vlist - Automobilist raakt van de weg af Een 29-jarige man uit Schoonhoven raakte op zaterdag 23 oktober rond 21.15 uur, met zijn auto van de West - Vlisterdijk. Naar zijn zeggen raakte hij de controle over zijn auto kwijt nadat hij in een bocht van de weg uit week voor een overstekende kat. Hij reed de berm door, raamde een aantal wilgenboompjes en kwam uiteindelijk in een sloot tegen een bruggetje tot stilstand. De man had niets maar de politie constateerde wel drankgebruik bij hem. Een ademalyse gaf een waarde van 410 ug/l (limiet 220 ug/l) aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Ouderkerk aan den IJssel - Met auto over de kop Een 22-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel raakte op zondag 24 oktober rond 01.50 uur met zijn auto van de IJsseldijk West en kwam op z'n kop tot stilstand in een tuin van een woning aan de dijk. Agenten hadden de auto kort daarvoor met hoge snelheid over de Dijk zien rijden. De man bleef ongedeerd maar was wel onder invloed van alcohol. De ademanalyse kwam uit op 855 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in.

---------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 25 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --