Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 25-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vrouw blijft bellen

AMERSFOORT Op zondag 24 oktober werd de 112-centrale plat gebeld.

Rond 19.15 uur werden politiemensen naar de Zonnehof gestuurd omdat de 112-centrale vanuit een telefooncel werd plat gebeld. Ter plaatse troffen politiemensen een vrouw in de betreffende telefooncel aan. De vrouw, 42 jaar oud en zonder vaste woon- en verblijfplaats, gedroeg zich zeer recalcitrant. Zij werd aangehouden, maar verzette zich hevig. Daarbij sloeg zij om zich heen en beet een politieman in zijn hand. Nadat zij was geboeid, werd zij naar het politiebureau overgebracht. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op zondag 24 oktober werd een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie rond 15.30 uur een onderzoek ingesteld in een pand aan het IJsvogelpad. In de woning werd een hennepkwekerij van ongeveer 200 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De 25-jarige bewoonster is als verdachte gehoord.

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober werd een autokraker aangehouden.

Rond 03.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Verdiweg door een man in een auto werd ingebroken. Toen politiemensen onderweg waren, werd doorgegeven dat de verdachte op de Otelloplaats liep.

Ter plaatse stelden politiemensen een onderzoek in. Zij zagen dat een verdachte zich achter een auto had verstopt. Hij ging er vervolgens vandoor, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Bij de achtervolging verloor hij een net gestolen autoradio. De verdachte, een 34-jarige man (onbekende woonplaats), werd naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.

Op de Otelloplaats was één auto en op de Verdiweg waren vlak bij elkaar drie autos opengebroken. De verdachte zal terzake deze autokraken worden verhoord.