Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

T-Systems en Siebel Systems bieden in Europa gezamenlijk CRM OnDemand aan

SAN MATEO, Calif. - 25 oktober 2004 - Siebel Systems en T-Systems gaan samenwerken op het gebied van CRM OnDemand. T-Systems zal vanaf februari 2005 'hosted CRM' aanbieden aan bedrijven in Duitsland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland. Met hosted CRM biedt T-Systems bedrijven van welke omvang dan ook een krachtige oplossing die innovatieve functionaliteit aanbiedt voor verkoop, marketing, serviceverlening en analyse.

De functionaliteit die T-Systems op het gebied van hosted CRM aanbiedt, is afkomstig van Siebel Systems. T-Systems biedt klanten deze functionaliteit aan tegen een vast bedrag per maand per gebruiker. De hosted oplossing kan snel, goedkoop en veilig in gebruik worden genomen zonder dat hiervoor aanpassingen in de bestaande ICT-infrastructuur nodig zijn. De eerste klanten kunnen in januari 2005 reeds tests uitvoeren met T-Systems' versie van Siebel CRM OnDemand. T-Systems stelt de oplossing als eerste in februari in Duitsland beschikbaar, waarna in de maanden die volgen een verdere uitrol naar Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland volgt.

"De vraag in Europa naar hosted CRM is groot en groeit met de dag", zegt Jan Geldmacher, managing director for telecommunications services van T-Systems. "Door samen te werken met Siebel Systems kunnen wij onze klanten een toonaangevende CRM-oplossing aanbieden die snel en eenvoudig te gebruiken is en bovendien zeer betrouwbaar is. T-Systems zal een complete CRM-oplossing aanbieden die onze klanten helpt om hun 'total cost of ownership' te verlagen doordat zij geen kosten meer hoeven te maken voor het implementeren van de CRM-oplossing noch voor complexe en kostbare vormen van maatwerk."

T-Systems zal de hosted CRM-oplossing aanbieden via het snelle internationale netwerk van het concern. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de expertise die T-Systems heeft opgebouwd met het vanuit 32 rekencentra aanbieden van business applicaties, compleet met gegarandeerde 'service levels'. Bovendien is T-Systems met 2000 gebruikers zelf ook een gebruiker van Siebel CRM OnDemand.

Hosted CRM kan worden toegepast als een 'stand alone' oplossing, maar integreert ook probleemloos met de 'on premise' te implementeren CRM-oplossingen van Siebel Systems. Door hosted CRM te combineren met een lokaal geïmplementeerde CRM-omgeving kunnen bedrijven snel en gemakkelijk robuuste CRM-faciliteiten aan dochterbedrijven, regiokantoren, distributeurs of partners beschikbaar stellen. Europese bedrijven kunnen er nu voor kiezen om zelf Siebel CRM te implementeren, hosted CRM toe te passen of een combinatie van beide.

"Europese bedrijven kunnen binnenkort beschikken over het beste van twee werelden", zegt Keith Raffel, group vice president CRM OnDemand and SMB van Siebel Systems. "De combinatie van de expertise van Siebel Systems op het gebied van CRM OnDemand en de kwalitatief hoogstaande hostingdiensten van T-Systems biedt ondernemingen in Europa van welke omvang dan ook een betaalbare oplossing die helpt om de omzet verder te vergroten en de tevredenheid van klanten naar een nog hoger niveau te brengen."

"T-Systems en Siebel Systems werken al drie jaar nauw en met veel succes samen", zegt Neil Weston, president van Siebel EMEA. "T-Systems heeft gedurende deze periode gebruik gemaakt van de CRM-oplossingen van Siebel Systems voor het bedienen van tienduizenden klanten in de telecommunicatie- en financiële sector. De aankondiging die wij nu doen, verdiept onze relatie en maakt het voor T-Systems mogelijk CRM OnDemand in acht landen aan te bieden."

Over T-Systems
T-Systems is één van de grootste aanbieders van informatie- en communicatietechnologie in Europa. Als onderdeel van Deutsche Telekom is T-Systems verantwoordelijk voor grote zakelijke klanten. Het bedrijf biedt werk aan veertigduizend medewerkers in meer dan twintig landen. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.com.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4.000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000

Karin Schop
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 5304347
E-mail: karins@text100.nl