Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 25-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

SOEST Op zondag 24 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 16.35 uur controleerden politiemensen op de Soesterbergsestraat een 50-jarige automobilist uit Soest. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 380 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de Soester is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Autobranden

BAARN Op zaterdagavond 23 oktober en de daaropvolgende nacht heeft in meerdere voertuigen brand gewoed.

Rond 22.30 uur bleek een auto op een parkeerterrein aan De Geerenweg in de brand te staan. Een daarnaast staande auto liep daardoor ook schade op. Rond 04.00 uur werd een brand ontdekt in een vrachtauto aan de Van der Helstlaan en op zondagochtend ontdekte een 40-jarige vrouw uit Baarn dat in de voorgaande nacht haar auto op De Ruijterlaan in de brand had gestaan. Deze brand heeft vermoedelijk ook rond 04.00 uur gewoed.

Daar de politie het vermoeden heeft dat het in deze gevallen gaat om brandstichting, worden getuigen die voor of tijdens de branden iets verdachts hebben gezien, verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.