Politie Haaglanden

Aanrijdingen op de snelweg

Den Haag 25-10-2004

Zaterdag 23 oktober vond er een aanrijding plaats op de A12. Rond 2.30 uur reden drie automobilisten in de richting van Den Haag, ieder op een andere rijstrook. Net voorbij de oprit bij Nootdorp wilde de 22-jarige Zoetermeerse automobilist die op de meest rechtse strook reed, de 23-jarige Leidschendamse automobilist inhalen die op de middenstrook reed. Daarbij week de Zoetermeerder uit naar de meest linkse rijbaan. Hij zag de auto van een 38-jarige Delftse vrouw over het hoofd en botste tegen haar aan. Hierdoor reed ook de Leidschendammer tegen de auto van de Zoetermeerder op. De autos hadden blikschade, de drie bestuurders kwamen met de schrik vrij. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de Delftse vrouw en de Zoetermeerder onder invloed van alcohol waren. Zij bliezen respectievelijk 400 ugl en 435 ugl bij de blaastest.

Den Haag Op de A4 vond zondag 24 oktober rond 1.30 uur een aanrijding plaats tussen vier autos. Dit gebeurde tijdens een invoegmanoeuvre waarbij een automobilist die op de meest linkerbaan reed, wilde invoegen naar de middenbaan op het zelfde moment dat een automobilist op de meest rechtse baan naar de middenbaan wilde. De bestuurder die op de linkerbaan reed, gooide vervolgens het stuur om, raakte de vangrail en spinde weer terug de weg op. Andere automobilisten konden de auto niet ontwijken en er ontstond een aanrijding. Vijf mensen raakten gewond bij de aanrijding: drie Haagse mannen van 22, 23 en 26 jaar, een 35-jarige vrouw uit Leidschendam en een 38-jarige vrouw uit Leiderdorp. Zij werden naar het Westeinde ziekenhuis en Antoniushove vervoerd.

Een 27-jarige Haagse automobilist verloor zaterdag 23 oktober rond 3.30 uur de macht over het stuur en botste op de Erasmusweg tegen een lichtmast. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol, hij blies 700 ugl bij de blaastest. De man werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg daar verschillende processen-verbaal.