Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 25 oktober 2004

Nieuwe softwaretoepassingen Map&Guide in najaar op de markt

Map&guide komt met update softwareproducten voor de transport sector

Het nieuwe productjaar van Map&Guide gaat in het najaar van 2004 van start. De toonaangevende Europese aanbieder van mapping- en routingsoftware introduceert nieuwe softwaretoepassingen en diverse vernieuwde en verbeterde producten. De aftrap van het nieuwe productseizoen wordt gedaan met de 11e versie van de inmiddels favoriete map&guide, dat inmiddels de toevoeging van 'professional' verdient. Map&Guide transport en map&guide toll pro zijn bijgeschaafd en beter afgestemd op de behoeften van de transportsector. Tenslotte lanceert Map&Guide de nieuwe fleettracking tool 'map&guide fleetmanager'.

Map&Guide professional biedt een totaaloplossing die in alle geografische behoeften van een bedrijf voorziet, van het berekenen van afstanden en routes, adressen helder in beeld brengen op een kaart, tot het kopiëren van een reisroute voor mobiele navigatie. Deze nieuwe versie bevat vernieuwd en verbeterd kaartmateriaal en een online verbinding met de Falk hotel service zodat direct een hotel kan worden geboekt en de reisplanning nog eenvoudiger wordt. De vernieuwde tolberekening is gebaseerd op officiële tabellen met actuele tarieven die voor het tolwegnetwerk gelden.

Ook map&guide transport bevat deze nieuwe tolfuncties waarbij het tevens mogelijk is om online via internet een tolboeking te doen. Het kaartmateriaal is verbeterd en nieuw aangesloten EU landen zoals Polen zijn toegevoegd. Een nieuwe praktische functionaliteit biedt de mogelijkheid om voertuigen met de individuele laadcapaciteit in een schema te zetten en orders te importeren vanuit andere programma's waarbij met een muisklik individuele routes worden vastgelegd.

De mobiele navigatie interface is vernieuwd bij map&guide transport. Met deze interface kunnen geplande routes en lijsten met bestemmingspunten worden geëxporteerd. Daarnaast biedt de nieuwe toegevoegde module de mogelijkheid om specifieke gegevens van de Falk Trucker Atlas te gebruiken om bijvoorbeeld een route voor gevaarlijk goederentransport te plannen.

Map&guide toll pro biedt een totaaloverzicht van de transportkosten. De nieuwe versie biedt transparante overzichten met betrekking tot calculatie, besturing en betalingen. Met de Excel template berekent het programma acht stops per route inclusief de afstanden, routekosten en een analyse van de tolgelden.

Met map&guide fleetmanager is het voor hoofdkantoren van bedrijven mogelijk om controle te hebben over het gehele wagenpark. De nieuwe softwaremodule is gebaseerd op ptv fleet service technologie. Via mobiele telefoons is het tracken van voertuigen mogelijk. De locatie van de mobiele telefoon en dus het voertuig wordt vastgesteld door het mobiele telefoonnetwerk. Op het hoofdkantoor verschijnt de positie van elk voertuig op de map&guide kaart. Dat maakt het eenvoudig om te weten waar individuele voertuigen zich bevinden. De chauffeurs en het hoofdkantoor communiceren met elkaar via sms zodat informatie over wegen, routewijzigingen, nieuwe bestemmingen en rapporten direct uitgewisseld kunnen worden.

Geconcludeerd kan worden dat Map&Guide de softwareproducten nog beter heeft afgestemd op de specifieke behoeften van de transport- en logistieke sector. Met praktische toepassingen die de totale workflow ondersteunen van routeplanning, tot het schematisch weergeven van de positie van voertuigen en routes. Met map&guide fleet navigator en Falk Navigator 2 professional hebben gebruikers twee handige tools in handen om het wagenpark via mobiele navigatie te ondersteunen en om hen direct naar de eindbestemming te begeleiden.

Noot voor de pers:
Meer informatie over MAP&GUIDE is te vinden op www.mapandguide.com. en www.ptv-ordis.com. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis B.V. in Breukelen, telefoon: 0346- 581 600. Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Jacqueline Haarman of Theo Snijders, telefoon 026-443 1523 of per e-mail jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl, of theo.snijders@wisse-worldcom.nl.

Over Map&Guide
Map&Guide GmbH uit Karlsruhe is een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping en routing software. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Het portfolio van Map&Guide omvat standaard producten voor routeplanning, dealerzoeksystemen op internet, ASP-diensten, componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesysteem voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones. Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. In Nederland is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen, net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die samen met de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld is en die door PTV-Ordis op de markt gebracht worden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.