AutoRai

25-10-2004

Daewoo Kalos op podium van Vierhouten Nederland Rally

Afgelopen weekend kwamen zon 100 rallyteams aan de start van de Vierhouten Nederland Rally. Onder hen de Daewoo Kalos equipe Corné Damen/Ronald Wassink.

Na een spannende wedstrijd wisten zij beslag te leggen op de tweede plaats in de klasse A5. Als we niet een paar minuten in de greppel hadden gelegen, waren we met gemak op de eerste plaats in onze klasse geëindigd met de Kalos, aldus Corné Damen die zich wederom verheugd toonde over de progressie van de Kalos.

De wedstrijd
Grootste concurrent van de Kalos équipe, Anton van Limpt in een Nissan, toonde op de eerste KP zijn intenties door de snelste te zijn van de A5s. Maar Corné en Ronald zaten meteen in het juiste ritme waardoor snel de koppositie van Van Limpt overgenomen kon worden. De tweede boucle verliep minder gelukkig: na een neutralisatie gleed de felblauwe Kalos door een slippertje van de weg, waardoor een minuutje of zes verloren werd. De eerste plek was weg en de Daewoo equipe moest aan een fikse inhaalrace beginnen.

Tijdens de laatste van drie omlopen kon het team vanuit een derde positie achter de gebroeders Molkenboer langzaam naar voren komen. Plaats twee kwam daardoor weer in zicht en alles kwam aan op de twaalfde en laatste klassementsproef. Het Daewoo-team keek elkaar eens recht in de ogen en de opdracht stond vast: voluit en op jacht naar de tweede plaats.

Was het verschil met Molkenboer bij de start van de laatste proef nog zes seconden, op de proef reed de Kalos équipe maar liefst elf seconden sneller dan de Nissan. Een indrukwekkend verschil dat de tweede plaats op het podium opleverde. De winst ging naar Anton van Limpt terwijl Ab Molkenboer genoegen moest nemen met de derde plaats

Daewoo Motors Benelux
Pieter Stokman, de drijfveer achter het Kalos rallyproject: Anderhalve maand geleden hebben wij op de klassemenstproeven van Amsterdam de nieuwe achterveren uitgebreid getest. De resultaten op die korte bochtige industrieterrein proeven waren zeer bevredigend en dus kon het team de set-up proberen op proeven rond Barneveld die onze Kalos beduidend beter lagen.

De voorbereidingen voor de Kalos Rally Challenge in 2005 zijn in volle gang en de belangstelling tot nu toe is overweldigend.

Officiële uitslag Vierhouten Nederland Rally Klasse A5
1. Van Limpt/Van Limpt Nissan Micra + 14.13
2. Damen/Wassink Daewoo Kalos + 15.49

3. Molkenboer/Molkenboer Nissan Micra + 15.54