BOVAG

Rechtszaak Kwik-Fit tegen dealers van de baan

25 October 2004

NDA: term misleiding ten onrechte gebruikt door de pers

Bunnik / Harderwijk, 25 oktober 2004 De rechtszaak die Kwik-Fit tegen de Nederlandse Dealer Associatie (NDA) had aangespannen is van de baan. De Dealerassociatie weerspreekt de term misleiding en betreurt het gebruik van die term door de pers. Kwik-Fit heeft daarop besloten het kort geding in te trekken.

In een gesprek tussen Kwik-Fit en de NDA is het artikel in het huisorgaan van de NDA en de daaropvolgende publicaties in de media uitvoerig besproken. Duidelijk is dat Kwik-Fit en de NDA het niet eens zijn over de inhoud van het begrip grote beurt. De NDA stelt uitdrukkelijk het woord misleiding niet gebruikt te hebben. Dat hebben de media ervan gemaakt. Martin Huisman, secretaris van de NDA: Het woord misleiding is door ons niet gebruikt en willen we ook niet gebruiken. Er is een groot verschil in onze opvattingen en die van Kwik-Fit over de inhoud van een Grote Beurt. Zowel Kwik-Fit als de NDA willen de discussie echter zakelijk houden. Het belang van de consument staat bij beide organisaties voorop.

Jeroen van der Marel, Retail Directeur Kwik-Fit: We hebben een helder gesprek gehad met de NDA. De term misleiding is van tafel en we hebben besloten het kort geding in te trekken.