Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - verkeerscontroles in West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 25-10-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft zaterdag en zondag verkeerscontroles gehouden op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei. Het VHT controleerde in Otterlo, Harskamp, Ede en Bennekom. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Zondag tussen half vijf en half zeven werd een alcoholcontrole gehouden op de Arnhemseweg, ter hoogte van de Weversteeg in Otterlo. Ruim 260 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Dat leverde één drankrijder op met een promillage van ruim één maal zoveel als is toegestaan.

- Tussen half zeven en negen uur werd gecontroleerd op de Dorpsstraat in Harskamp, nabij de Edeseweg. Hier werd van ruim 400 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij zat met een promillage van 1,16 achter het stuur; dat is ruim tweemaal zoveel als is toegestaan.

- Op zondag werd tussen half vier en kwart over zes een controle gehouden op de Bovenweg, nabij de rotonde bij de Heelsumseweg in Bennekom. Hier werd aandacht besteed aan snelheid, alcohol, gordel- en helmgebruik. Van de ruim 430 gecontroleerde voertuigen reden er 48 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Acht bestuurders moesten een blaastest afleggen, wat resulteerde in één drankrijder. Dat was een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die met een promillage van ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan op een bromfiets reed. Tegen tien bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder gordel. Vijf bromfietsers gingen op de bon: twee omdat ze geen helm droegen, de overige drie omdat ze op een opgevoerde brommer reden.

- Die avond werd er tussen zeven en tien uur nog een controle gehouden op de Molenstraat in Ede, ter hoogte van de Schaapsweg. Hier werden 350 bestuurders gecontroleerd op eventueel drankgebruik. Twee van hen bleken met teveel drank op achter het stuur te hebben gezeten. Bij beiden werden promillages gemeten van bijna anderhalf maal zoveel als is toegestaan. Daarnaast werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en zonder APK.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606