Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 25 oktober 2004

* CAFÉ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Maandagmorgen werd een café op het Henegouwerplein overvallen. Omstreeks half twee kwamen vier mannen het café binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden enkele aanwezige personeelsleden gesommeerd op de grond te gaan liggen, waarbij de 42-jarige eigenaar met het vuurwapen tegen zijn hoofd werd geslagen. Vervolgens werden de zakken van de slachtoffers doorzocht en renden de overvallers met een onbekend geldbedrag het café uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zondagavond werd om kwart voor negen een hennepkwekerij aan de Stoppelstraat ontmanteld. Politiepersoneel kwam bij de woning nadat een ruit was ingegooid. In de woning werd een kwekerij aangetroffen, bestaande uit 372 planten. Alle planten alsmede door voor de groei benodigde apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. Na onderzoek door het energiebedrijf bleek de stroom illegaal te worden afgetapt.


* ZESJARIG KIND UIT RAAM GEVALLEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks vier uur raakte een zesjarig meisje uit Rotterdam gewond, nadat zij op de Strevelsweg vanaf de eerste verdieping van een balkon viel. Brandweerpersoneel haalde het slachtoffertje, dat door haar 35-jarige vader de woning weer was binnengebracht, met een ladder uit de woning. Het meisje werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar geconstateerd werd dat het kind enkele kneuzingen had opgelopen.


* VERDACHTE MISHANDELING TRAMBESTUURSTER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks kwart over twee hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West op de Mathenesserbrug een achttienjarige man uit Rotterdam aan wegens mishandeling. De man had kort daarvoor, ter hoogte van het Marconiplein, een 49-jarige trambestuurster uit Rotterdam mishandeld. De man had onenigheid gekregen met de trambestuurster en beslechtte de woordenwisseling met een klap in haar gezicht, waardoor de vrouw een bloedneus opliep. Na de mishandeling rende de verdachte weg. De vrouw werd voor nader onderzoek door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Gealarmeerde politiemensen zagen de verdachte even later lopen en hielden hem, naar aanleiding van het opgegeven signalement, aan. De man werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
BERGSCHENHOEK - Zondagmiddag rond tien voor drie werd naar aanleiding van wateroverlast in een woning aan Weg en Land een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 840 jonge hennepplantjes en 374 volwassen planten aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd alle voor de groei benodigde apparatuur waaronder 56 trafo's in beslag genomen en vernietigd. Na onderzoek bleek dat het water en de stroom illegaal werden afgetapt.


* VERDACHTE BEROVINGEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks kwart voor vijf hield politiepersoneel van het district De Noordhoek een 36-jarige man uit Rotterdam aan. Hij werd op het Ganzerikplein op heterdaad betrapt toen hij een tas wilde afpakken van een vrouw. Bij het zien van de politiemensen, nam de verdachte de benen maar de man, die zich in de bosschages had verscholen, werd kort daarop op de Asserweg aangehouden. De 36-jarige Rotterdammer werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De man heeft inmiddels meerdere berovingen bekend. Hij had het voornamelijk gemunt op oudere vrouwen.