GOLDEN SERVICE AWARDS

80-jarige genomineerd voor titel Schoonmaakster van het Jaar

80-jarige Suzanne Zuidema uit Rotterdam in de race voor titel 'Schoonmaakster van het Jaar'

Genomineerden Golden Service Awards 2004 bekend

De organisatie van de Golden Service Awards heeft de Nederlandse en Belgische genomineerden bekendgemaakt voor de Awards van 2004. De winnaars worden gepresenteerd tijdens een feestelijke lunchbijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen op dinsdag 2 november 2004.

Opvallend in de categorie 'Schoonmaker/schoonmaakster van het Jaar' is de nominatie van Suzanne Zuidema-Groenendijk, die namens CSU Schoonmaak West werkzaam is bij Manotherm Services / Imtech in Rotterdam. Deze 80-jarige Ridder in de Orde van Oranje Nassau is na haar pensionering, ze was als bediende werkzaam in de horeca, in de schoonmaak gaan werken omdat ze geen zin heeft achter de geraniums te gaan zitten. Andere genomineerden in deze categorie zijn:
- Nabila Aitzoulet Gharbi, namens Basita Schoonmaakdiensten werkzaam bij Ziekenhuis apotheek Noord Oost Brabant in Den Bosch
- John Boye, namens City Service werkzaam bij NS Stations in Den Haag

- Ruud Kasteel, namens Hago Nederland werkzaam bij NedTrain in Arnhem

- Sabit Turactemur, namens GOM Schoonhouden werkzaam bij het Albeda College in Rotterdam

De Golden Service Awards bekronen opmerkelijke prestaties in de schoonmaakbranche en willen een bijdrage leveren aan het kwaliteitsbewustzijn binnen en het imago van de branche. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Er zijn drie rubrieken: Best schoongemaakte project (in diverse categorieën), Schoonmaker/ schoonmaakster van het jaar en de Golden Service Opleidingsaward. Uit alle winnaars wordt per land bovendien één overall winnaar gekozen.

Aanmelding staat open voor schoonmaakbedrijven en schoonmaakdiensten van bedrijven en organisaties. Sleutelwoorden waarop de projecten worden beoordeeld zijn: innovatie, organisatie, kwaliteitsbeheersing, opleiding en relatiebeheer. Bij de beoordeling van de kandidaten voor de titel Schoonmaker/schoonmaakster van het Jaar, spelen onder meer een rol: opleiding en ervaring, motivatie, vakkennis, relatie met opdrachtgever en collega's en kennisoverdracht.

Het is de derde keer dat de prijzen in Nederland worden uitgereikt. In het Verenigd Koninkrijk bestaan de Golden Service Awards al bijna 15 jaar. Daar heeft de wedstrijd inmiddels de status van de Oscars van de schoonmaakindustrie verworven. De Golden Service Awards zijn een initiatief van Kimberly-Clark Professional. In Nederland wordt de wedstrijd ondersteund door Service Management, FMG en VSR. In België ondersteunt VSDV het initiatief.

Noot voor de redactie;