AKO opent op Schiphol het grootste verkooppunt van tijdschrift

AUDAX
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 25-10-2004 11:17

Op vrijdag 8 oktober heeft AKO op de luchthaven Schiphol de deuren geopend van de grootste nieuws- en tijdschriftenwinkel in Nederland; News & Books. De winkel is gesitueerd in de nieuwe vertreklounge, Lounge
1, van Amsterdam Airport Schiphol en is maar liefst 200 m2 groot. De ongeveer acht miljoen reizigers per jaar die gebruik maken van deze lounge, treffen in de winkel een assortiment aan van ruim 2.000 internationale tijdschriften- en boekentitels. Naast een groot aanbod van boeken en tijdschriften zal ook convenience, zoals rookwaren, zoetwaren en telefoonkaarten, een grote rol spelen in deze winkel.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een compleet nieuwe winkel. Met name ten aanzien van tijdschriften zal deze winkel in zowel het omvangrijke assortiment als de beoogde omzet een ongekende omvang krijgen op de Nederlandse tijdschriftenmarkt.

In de News & Bookstore zet AKO een nieuw middel in om een aantal producten uit het assortiment nader toe te lichten en de verkoop te stimuleren. LCD-schermen maken het mogelijk commercials en advertenties van de gedrukte media aan de reizigers te tonen.

Momenteel heeft AKO 11 winkels op Schiphol, AKO streeft ernaar om het aantal winkels op Schiphol te laten groeien. Binnen een aantal maanden zal AKO nog twee nieuwe winkels op Schiphol openen; Business & Newsstore (eveneens in Lounge 1) en een kiosk op het centrale plein van Amsterdam Airport Schiphol; Schiphol Plaza. De Business & Newsstore zal zich geheel gaan richten op de zakelijke reiziger met een assortiment dat volledig is afgestemd op deze doelgroep. Een uniek concept voor de Nederlandse markt. De winkel op Schiphol Plaza plein zal een beperkte omvang hebben en opgezet worden als een traditionele kiosk.

AKO maakt deel uit van het Audax-concern. Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden dagelijks grote hoeveelheden tijdschriften, buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen, ontvangen en verzonden.

(einde persbericht)