Ingezonden persbericht


Persbericht

25 oktober 2004

Uitbreiding Sony Ericsson's productrange met instapmodel voor 'practical phoners': de T290i

Sony Ericsson introduceert vandaag de T290i. Een nieuwe mobiele telefoon die vooral gericht is op de 'praktische bellers' van alle leeftijden. Deze zogenaamde 'practical phoners' is een specifieke groep die kiest voor een toestel van goed design met 'no-nonsense' functionaliteiten. Deze practical phoner heeft geen behoefte aan uitgebreide features, zoals een topmodel van Sony Ericsson deze heeft. Deze groep bellers maakt voor hun communicatie overwegend gebruik van spraak.

De T290i zal vanaf eerste kwartaal in 2005 verkrijgbaar zijn in de Benelux. "T290i is een veelzijdig instapmodel telefoon met dezelfde klassieke, elegante styling die in de hele Sony Ericsson productreeks terugkomt," zegt Eric Rikken, Head of Marketing Benelux van Sony Ericsson. "De consumenten die dit model aanschaffen, willen kwaliteit, functionaliteit en eenvoud. De practical phoners communiceren over het algemeen uitvoerig met vrienden en familie via telefoongesprekken en SMS-berichten. Jongeren hebben met de T290i een relatief goedkoop, maar stijlvol Sony Ericsson toestel in handen. Maar ook voor de (MKB) ondernemer bijvoorbeeld, is de T290i een kostenefficiënt toestel waarmee hij én zijn medewerkers onderweg altijd bereikbaar zijn."

Eenvoud in features

Klein formaat, telefoonboek met maar liefst 200 nummers, MMS messaging in kleur en de tijdloze styling en design maken de T290i tot een aantrekkelijke optie voor de practical phoners. Sony Ericsson's T290i value-for-money pakket biedt een polyfonic ringer met 32 tonen en extra luidspreker voor luide en heldere ringtones. Zelfs buiten op straat zijn de ringtones goed hoorbaar. Ook beschikt het mobiele toestel over een 4K kleurendisplay, een extra speakerphone voor conferentiegesprekken en snelle SMS text messaging met intuïtieve tekstinvoer, via een gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontworpen keypad. Al deze functies zijn gebundeld in een slank, klassiek design, voorzien van een gebruiksvriendelijke joystick voor eenvoudige navigatie. Sony Ericsson's T290i is verkrijgbaar in twee slijlvolle kleuren Smokey Grey en Ice Crystal. Imaging en messaging 101 x 80 pixels STN display, 4096 kleuren ~400kB gebruikersgeheugen
SMS, EMS, MMS
Nokia Smart messaging
Wallpapers
Themes
Picture phonebook
Speakerphone
Entertainment Polyphonic (32 tonen)
Ingebouwde games (Deep Abyss & Five Stones)
OMA DRM phase 1
Connectiviteit GPRS (4+1)
WAP 1.2.1
Accessoires Stereo FM Radio Handsfree HPR-20
Active Case IAC-25
Portable Handsfree HPS-20
Micro reislader CMT-10

De Sony Ericsson T260 is in het eerste kwartaal van 2005 beschikbaar en heeft een adviesverkoopprijs van ¤ 109,-

Kijk voor meer informatie op www.SonyEricsson.com/nl

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl/organisatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (