2e persbericht van zondag 24 oktober 2004

Eindhoven 25-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetbalwedstrijd prima verlopen

De voetbalwedstrijd PSV Ajax, die zondagmiddag werd gespeeld, is prima verlopen. Er deden zich geen incidenten voor tijdens de wedstrijd. De
1.400 supporters van Ajax zijn met de trein gereisd. Ook dit verliep probleemloos, zowel bij aankomst als vertrek van de Ajax supporters. De politie zette voor de wedstrijd 160 mensen in waaronder ook ME.

Eindhoven: Dronken illegale taxichauffeur aangehouden

Op de Vestdijk is zondag rond 4.00 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man op de Ten Hagestraat over de busbaan rijden met nog drie personen in de auto. Bij controle bleek de man zonder vergunning taxidiensten aan te bieden. Verder onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van
1,15 gemeten. De auto is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling

Op het Stadhuisplein is zondag rond 3.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar mishandeld. Het slachtoffer sprak een groep jongens aan die twee andere jongens lastig vielen. Hierop werd de Eindhovenaar geslagen en geschopt. Hij liep verwondingen aan zijn gezicht op en heeft last van hoofdpijn.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na baldadigheid

Op de Aalsterweg is zondag rond 5.20 uur een 26-jarige inwoner van Waalre aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een reclamebord dat vervolgens op de Aalsterweg werd gelegd. Hierdoor wordt het verkeer in gevaar gebracht. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

Op de Burgemeester van Houtlaan is zaterdag rond 16.30 uur een 40-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man was rond 15.40 uur betrokken bij een aanrijding op deze straat en bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,70 gemeten. De verdachte reed vanaf de Bakelsedijk de Burgemeester van Houtlaan op en kwam daar in botsing met een 41-jarige automobilist uit Helmond. De man bleek ook nog een aantal boetes open te hebben staan waarop hij ingesloten is op het politiebureau.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Zandstraat is zaterdagavond tussen 20.50 en 23.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Weggenomen werd een nog onbekend geldbedrag.

Helmond: Bromfietser gewond

Op de kruising Molenstraat Pastoor van Leeuwenstraat is zaterdag rond 19.15 uur een 20-jarige bromfietser uit Helmond gewond geraakt. De bromfietser die over de Molenstraat reed kreeg geen voorrang van een 61-jarige automobilist uit Dongen die in tegengestelde richting over de Molenstraat reed en ter hoogte van de kruising linksaf sloeg. De bromfietser is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Onder invloed

Op de Hoofdstraat is zaterdag rond 21.40 uur een 33-jarige automobilist uit Bakel aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,75 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Aanhouding na huiselijk geweld

In zijn woning in Asten is zondag rond 13.20 uur een 19-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van zijn moeder in hun woning eerder dit weekend. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Deurne / Asten: Verdachten van vernieling auto aangehouden

Op de Tuinstraat in Asten zijn zondag rond 2.00 uur twee inwoners van Asten (23 en 24 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van schoppen van deuken in een geparkeerde auto aan de Blasiusstraat in Deurne eerder die nacht. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verdachten van diefstal bromfiets aangehouden

Op de Nieuwendijk zijn zondag rond 00.15 uur een 14-jarige jongen uit Geldrop en een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een bromfiets vanaf de Nieuwendijk kort voor hun aanhouding. De beide verdachte zijn na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. De zaak zal door HALT afgehandeld worden.

Geldrop: Getuigen van gewelddadige beroving gezocht

Op de Losweg is vrijdag rond 23.50 uur een 37-jarige man uit Geldrop van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer werd plotseling overvallen door een man die uit de struiken kwam lopen. Hij werd met een onbekend voorwerp tegen zijn hoofd geslagen. Hierdoor viel de man en verloor even zijn bewustzijn. Toen hij weer bijkwam waren de dader en zijn fiets verdwenen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gelopen waar hij behandeld is aan de verwondingen aan zijn hoofd. De politie is op zoek naar getuigen die iets of iemand hebben gezien die met deze beroving in verband gebracht kan worden. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Geldrop via 0900-8844.

Heeze: Woninginbraak

In een woning aan de Julianalaan is tussen zaterdag 18.45 uur en zondag 1.15 uur ingebroken. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werden onder meer een DVD-speler, een computer, twee kratjes bier, geld en enkele pasjes weggenomen.

Gemert: Aanrijding auto - quad

Op de kruising Drossard de la Courtstraat Burgemeester Rietmanstraat zijn zaterdag rond 18.40 uur een 27-jarige automobilist en een 23-jarige bestuurder van een quad, beiden uit Gemert, met elkaar in botsing gekomen. De automobilist reed over de Burgemeester Rietmanstraat en verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan de quad die van rechts kwam. De 23-jarige man uit Gemert is met beenletsel naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Nuenen: Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

Op de Smits van Oyenlaan is zondagochtend rond 4.00 uur een 46-jarige automobilist uit Nuenen de controle over zijn voertuig verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 0,70 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Verdachte van vernieling aangehouden

Op de Wilhelminalaan is zondag rond 1.00 uur een 17-jarige jongen uit Oost West en Middelbeers aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een erfafscheiding van een woning aan de Wilhelminalaan en van het schoppen tegen een vuilnisbak en een geparkeerde auto. De jongen is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Agent in burger betrapt winkeldief

In een winkel aan de Ekkersrijt is zaterdag rond 16.10 uur een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door een winkelende agent in burger toen hij vijf deurklinken wegnam. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.