1e persbericht van maandag 25 oktober 2004

Eindhoven 25-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangerand

Maandagmorgen rond 2.20 uur is op de Strijpsestraat een vrouw van 22 uit Eindhoven aangerand. De vrouw was met de fiets. Een man sprong voor haar fiets en belemmerde dat ze verder kon. Hij betastte de vrouw. De vrouw sloeg de dader maar zij kreeg ook een klap in haar gezicht. Daarna liep de man weg en zag de vrouw dat hij in een bestelauto stapte. Ze noteerde het kenteken. De politie hield rond 3.00 uur in zijn woning een 51-jarige Eindhovenaar aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal autos

Zondag is in de Zijlstraat in Eindhoven een groene Mitsubishi L300 met het kenteken

VS-58-BL gestolen.

Tussen vrijdagavond en maandagmorgen is in de Carel Willinkstraat een witte Volkswagen bestelauto type AG met het kenteken 88-VJ-VK gestolen.

Helmond: Dronken automobilist

De politie heeft maandag rond 3.50 uur op de Nieuwe Industrieweg in Helmond een 39-jarige Geldroppenaar aangehouden. Politieagenten zagen de man eerder die nacht bij een tankstation aan de Engelseweg staan. Omdat de man dronken was en in zijn auto zat te wachten kreeg hij van de agenten een rijverbod van tien uren om te voorkomen dat hij zou gaan rijden. Toen de politieagenten weg waren reed de man toch weg. Hij kwam de agenten echter weer tegen. Nu ontstond een achtervolging waarbij de Geldroppenaar stoptekens van de politie negeerde en op kruisingen door rood reed. Uiteindelijk werd hij op de Nieuwe Industrieweg in Helmond klem gereden. De man botste daarbij nog tegen een politieauto die hem de weg versperde. Een ademtest later op het politiebureau gaf een alcoholpromillage van 1,45. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Sieraden weg na inbraak

Zondag tussen 15.00 en 16.30 uur is ingebroken in een woning aan de Legerweg in Deurne. Er werd een slaapkamerraam opengebroken. De inbrekers hebben sieraden, een digitale fotocamera en een videocamera gestolen.

Nuenen: Jongen van bromfiets beroofd

Een jongen van zestien uit Eindhoven is zondag rond 20.00 uur op De Boontuijn in Nuenen van zijn bromfiets beroofd. Hij stond bij andere jongeren bij een speeltuintje toen er drie scooters met meerdere personen bij de groep stopten. Twee donkere jongens kwamen naar het slachtoffer gelopen, gingen dreigend voor hem staan en eisten de sleutels van zijn brommer. Omdat de twee voordeden alsof ze een wapen bij zich hadden en uit angst voor de twee gaf het slachtoffer zijn sleutel af waarna de bromfiets door een van de daders werd meegenomen. De groep vertrok daarna. De twee daders zijn donkere jongens van rond de 17 tot 18 jaar oud met een gespierd postuur. Beiden droegen een gewatteerde ski-jack en een van hen droeg een wijde spijkerbroek. Bij de groep was een meisje van rond de zestien met blonde lange haren. Zij droeg een spijkerbroek en witte puntlaarzen, een witte jas en ze reed op een zilverkleurige scooter.