1e persbericht van zondag 24 oktober 2004

Eindhoven 25-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie voorkomt confrontatie tussen voetbalsupporters

De politie heeft zaterdagavond op en in de directe omgeving van de Kruisstraat en het Hemelrijken 29 Ajax supporters aangehouden. Ze arriveerden zaterdagavond per auto op de Kruisstraat. De supporters zouden stenen uit het wegdek hebben gehaald waarop de politie meteen is overgegaan tot de aanhouding van 29 supporters om op deze manier de openbare orde te handhaven en een confrontatie met PSV supporters te voorkomen. De politie heeft ongeveer 40 extra mensen ingezet om een escalatie voor te zijn.

Bij een 16-jarige aangehouden Amsterdammer werd een soort van boksbeugel aangetroffen. Een 27-jarige aangehouden inwoner van Barneveld probeerde de aanhoudingen te belemmeren en verzette zich hevig tijdens zijn eigen aanhouding. Beide verdachten zitten nog in de cel voor verder onderzoek. De overige 27 aangehouden supporters zijn na verhoor in het begin van de ochte ndnaarhuisgestuurd.Depolitie heeft hen begeleid naar hun autos.

Eindhoven: Verdachten van zakkenrollerij aangehouden

Op het NS-station zijn zaterdag rond 11.45 uur twee vrouwen uit Lille (Frankrijk) van 24 en 27 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het rollen van een portemonnee van een 74-jarige vrouw uit Neer in de trein op het NS-station. De vrouw merkte dat haar portemonnee werd weggenomen en greep hierop één van de verdachten beet en schudde haar door elkaar. Hierdoor kwam de portemonnee onder de jas van de verdachte te voorschijn. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak verder.

Eindhoven: Politie houdt vrouw aan na vechtpartij

In een horecagelegenheid aan de Kerkstraat is zondag rond 3.45 uur een nog onbekende vrouw aangehouden. De vrouw had onenigheid met een personeelslid van de zaak en sloeg hem in zijn gezicht. Ook werd een beveiligingsmedewerker geslagen. Hij liep een verwonding aan zijn oog en lip op. De 45-jarige medewerker van de zaak heeft de vrouw teruggeslagen. Hij is ook aangehouden en na verhoor weer naar huis gestuurd. Tijdens de aanhouding sloeg de vrouw een agent in zijn gezicht. Hij liep hierdoor een verwonding aan zijn oog op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding voor huiselijk geweld

In een woning aan de Holstraat is zaterdag rond 17.40 uur een 29-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van zijn 32-jarige Eindhovense vriendin in haar woning in Gestel afgelopen zaterdag. De vrouw zou met een mes zijn bedreigd en zijn geschopt en geslagen en vervolgens van de trap geduwd. Zij liep verwondingen op aan benen en handen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachte valt ex en familie lastig

In het centrum van Helmond voor de woning van zijn ex-vriendin is zaterdag rond 18.00 uur een 21-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen en lastig vallen van zijn ex-vriendin en haar familie afgelopen zaterdag. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachten van mishandeling aangehouden

Op de Heeklaan zijn zondag rond 3.15 uur twee jongens van 17 jaar uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 46-jarige man uit Helmond kort voor hun aanhouding. Het slachtoffer liep over het fietspad aan de Heeklaan waar drie fietsers hem tegemoet kwamen fietsen. Toen hij de fietsers erop attendeerde dat hij daar liep werd hij door twee van de fietsers geslagen en geschopt. De derde fietser probeerde de mishandeling te voorkomen. Het slachtoffer liep verwondingen in zijn gezicht op. De beide verdachten zijn in de cel gezet voor verder onderzoek.

Son: Buurtbewoners houden dronken automobilist aan na aanrijding

Op de Bontstraat hebben buurtbewoners zaterdagavond rond 22.00 uur een 32-jarige automobilist uit Son aangehouden. De man was met zijn auto tegen drie geparkeerde autos in de Bontstraat gebotst en probeerde vervolgens weg te komen. Een eindje verderop in de straat sloeg zijn auto echter af waarop de buurtbewoners kans zagen de man in de kraag te grijpen en over te dragen aan de politie. Een alcoholonderzoek gaf aan dat de man behoorlijk gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 2,20 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Verdachte van mishandeling aangehouden

Na een onderzoek in de omgeving is zondag rond 4.50 uur op de Beiaardstraat een 23-jarige man uit Weesp aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een man (leeftijd onbekend) uit Valkenswaard eerder die avond. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk. De dader had reeds de benen genomen toen de politie arriveerde. Een getuige gaf aan dat de auto van de verdachte op de Beiaardstraat stond geparkeerd. Hier werd hij dan ook door de politie aangehouden. Verder onderzoek wees uit dat de auto op 11 september in Bergeijk was gestolen. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachte zit in de cel voor verder onderzoek.

Waalre: Vrouw in invalidenwagen aangereden

Op de kruising Eindhovenseweg Koningin Wilhelminalaan Koningin Julianalaan is zaterdag rond 14.30 uur een 64-jarige vrouw uit Waalre aangereden. De vrouw reed met haar invalidenwagen vanaf de Koningin Wilhelminalaan de kruising op toen ze werd geschept door een 16-jarige bromfietser uit Hamont-Achel (België) die over de Valkenswaardseweg in de richting van Eindhoven reed. De vrouw is met diverse kneuzingen overgebracht naar het MMC in Veldhoven.