Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 25 oktober 2004

Compuware verkleint kans op verrassingen bij implementatie van software

Compuware Vantage software nu ook bruikbaar in pre-productiefase

25 oktober 2004, Amsterdam - Compuware Vantage verkleint de kans op verassingen bij de implementatie van bedrijfskritische applicaties. De Vantage software kan bedrijven vanaf nu ook in de pre-productiefase een realistische weergave geven van de beschikbaarheid en prestatie van applicaties. De veelvoorkomende problemen kort na implementatie kunnen hiermee vermeden worden. Vantage bekijkt de situatie vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Door Vantage reeds in te zetten in de pre-productie fase kunnen bedrijven de prestatie van bedrijfsapplicaties op alle punten in het netwerk simuleren alvorens ze de toepassing in gebruik nemen.

'Om mee te komen met de snelle veranderingen in de huidige markt moeten ondernemingen prestatieproblemen, die vaak in de eerste dagen van gebruik naar boven komen, zien te voorkomen', aldus Glenn O'Donnel, Program Director, META Group, Inc. 'Voorafgaand aan de productiefase moeten ondernemingen al kunnen anticiperen op de grote variatie aan condities die de prestatie van bedrijfskritische applicaties kunnen beïnvloeden.'

Voorspellende analyses
Met uitgebreide voorspellende analyses van Vantage kunnen bedrijven de impact van veranderingen in de IT-omgeving vooraf bepalen. Nieuw zijn de 'what if' scenario's waarmee het effect van mogelijke verbeteringen vooraf is vast te stellen. Zo visualiseert Vantage de effecten op applicatiegedrag, netwerk bandbreedte, latency of server response tijden. Vantage rapporteert door middel van duidelijke schema's en tabellen waarmee de test- en analyseresultaten ook inzichtelijk zijn voor het management.

Prestatietesten
De verbeterde integratie tussen Compuware's Vantage en Compuware's QACenter zorgt voor meer prestatietest-mogelijkheden, waardoor er vooraf uitspraken gedaan kunnen worden over de prestaties van bedrijfskritische applicaties in de praktijk. Zo kan het verwachte aantal gebruikers vooraf gesimuleerd worden en kan worden vastgesteld hoe de applicatie met de bestaande infrastructuur om zal gaan. Ook kan worden bepaald wat de impact van de applicatie op de servers is, van cruciaal belang voor web services.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor de gehele levenscyclus van applicaties: van bouwen tot testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Met Compuware oplossingen kunnen CIO's al hun projecten, applicaties en hun infrastructuur zo inrichten dat de productiviteit en efficiency vergroot worden en de kosten onder controle blijven. Compuware stelt zich hiermee ten doel de waarde die IT toevoegt aan de organisatie te vergroten.

Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en heeft momenteel wereldwijd 9.500 medewerkers in dienst. In Nederland werken meer dan 325 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. In Amsterdam worden onder andere Compuware's producten als OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken hier ruim 200 ontwikkelaars aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #