BedrijfsautoRAI

25-10-2004

TNT Express plaatst mega-order Mercedes bestelwagens

Dit jaar heeft TNT Express Nederland een order geplaatst bij de afdeling Fleetsales van DaimlerChrysler Nederland voor de levering van meer dan honderd nieuwe Mercedes-Benz bestelwagens.

De order bestaat uit Mercedes-Benz Spinters van het type 311 CDI met een wielbasis van 3,55 en 4,02 meter. Voor de distributie van kleinere ladingen worden nieuwe Vitos geleverd van het type 109 CDI en 111 CDI. Voorafgaand aan de order zijn door TNT Express Nederland werkgroepen samengesteld die de voertuigen bijzonder kritisch hebben beoordeeld. De keuze voor het merk Mercedes-Benz is vooral gebaseerd op de ergonomische aspecten van de voertuigen.

Vanwege de vele schakelmomenten bij stadsdistributie is er voor gekozen om de Sprinters te voorzien van een automatische schakeling. De voordelige, betrouwbare en zeer comfortabele Sprintshift automatische schakeling ontlast de chauffeurs van de vele schakel- en koppelmomenten. Verder zijn alle voertuigen voorzien van luchtgeveerde chauffeursstoelen voor optimaal zitcomfort. Inmiddels zijn de eerste 70 voertuigen door DaimlerChrysler Nederland uitgeleverd aan TNT Express Nederland . De officiële Mercedes-Benz dealers, die verspreid over heel Nederland zijn gevestigd, dragen zorg voor eventuele reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de voertuigen. TNT Express is de toonaangevende leverancier van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 3,3 miljoen express pakketten, documenten en vracht naar meer dan 200 landen. Het TNT netwerk omspant de wereld met bijna 900 depots, hubs en sorteercentra, 18.000 voertuigen en 43 vliegtuigen. TNT Express beschikt over de grootste land- en lucht infrastructuur voor de levering van deur-tot-deur express diensten op bestelling in Europa. TNT Express heeft wereldwijd 43.000 medewerkers in dienst en is het eerste bedrijf dat wereldwijd erkend is als Investor in People. De omzet in 2003 bedroeg 4,251 miljard. TNT Express Nederland verzorgt de distributie van pakketten in Nederland. Hiertoe beschikt het bedrijf over 250 bestelwagens, 40 vrachtwagens en 50 aanhangers.