BedrijfsautoRAI

25-10-2004

Eerste DAF LF55.250 Tankautospuit met Rosenbauer ES-opbouw voor Brandweer Doetinchem

De Brandweer in Doetinchem heeft als eerste Nederlandse korps een tankautospuit met Rosenbauer ES-opbouw op de nieuwe DAF LF55.250-E15 TS gekocht.

Met een watertank van 1600 liter en een complete brandweeropbouw volgens het Nederlandse brandweerbestek, weegt het voertuig ca 11 ton uitruk. Door de 250 pk/184kW motor en vol automatische versnellingsbak ontstond een snel en wendbaar voertuig.

Na de DAF CF65.220 haakarmauto welke de Brandweer van Doetinchem een jaar geleden aanschafte voor de regionale functie N.O. Gelderland heeft de DAF dealer Cosmo Trucks Doetinchem nu een DAF LF55.250 kunnen afleveren. De brandweer heeft zeer zorgvuldig en in overleg wederom gekozen voor DAF. "De goede samenwerking met de dealer Cosmo Trucks Doetinchem en de jarenlange ervaring zijn meer dan een pluspunt voor onze keuze, tenslotte moet de wagen zon 12 tot 15 jaar probleemloos mee kunnen gaan. Trouwens bijna alles staat bij ons op DAF", vertelt Theo Huitink van de Doetinchemse brandweer.

Opbouwer Rosenbauer uit Oostenrijk verrast door het veelzijdige DAF chassis.
De Oostenrijkse opbouwer Rosenbauer welke sinds kort ook een vestiging in Nederland heeft, was verrast over de vele mogelijkheden welke het DAF chassis biedt voor o.a. het opbouwtype ES (Europese Standaard). Moeiteloos waren de wensen van de brandweer te verwerken op het chassis. De samenwerking welke tussen de drie partijen tot stand is gekomen heeft geresulteerd in vele positieve reacties, op de drukbezochte Brandweerbeurs in Hardenberg. De tankautospuit nam op de DAF stand een opvallende plaats in.

Een beer van een wagen
De heer Huitink stelt dat de tankautospuitwagen met reddingsgereedschap een standaard BZK-pakket een tankinhoud van 1.600 liter en een 7 persoonscabine een fantastisch mooie auto is, waar we met zn allen trots op zijn. De heer Ad van Ling van Cosmo Trucks Doetinchem overhandigt dan ook met trots de sleutels aan de heer C. Veldhuis van de Doetinchemse brandweer en is er van overtuigd dat de goede samenwerking, het constant meedenken en het altijd klaar staan het bewijs is voor de jarenlange samenwerking.