BedrijfsautoRAI

25-10-2004

Nieuwe DAF Truck voor Den Bakker Milieu B.V.

Het in Hellevoetsluis gespecialiseerde bedrijf in het bestrijden en preventief voorkomen van stof bij o.a. overslagbedrijven van ertsen en kolen; puinbrekers en sorteerinrichtingen heeft haar vloot die al uit meerdere DAFs bestaat uitgebreid met een hightech gecombineerde riool/sproeiwagen.

De trekker van de combinatie is een DAF FTT CF85.380, 6x4. De sleutel van de nieuwste aanwinst werd overhandigd door de heer van Dijk van Truckland Zuid-Holland aan de heer J. den Bakker van Den Bakker Milieu B.V. De nieuwe sproeiwagen van Den Bakker Milieu B.V. wordt op contractbasis verhuurd aan het erts- en kolenbedrijf EMO op de Maasvlakte.

Zorg voor het milieu bij Den Bakker Milieu en EMO hoog in het vaandel De zorg voor het milieu staat bij EMO centraal en de bestrijding van stofvorming is daar een belangrijk onderdeel van. Het is de tweede sproeiwagen die EMO inzet om de stofvorming op het 160 hectare grote opslagterrein te beperken. Omdat de sproeiwagen niet alleen met water spuit maar ook met papiercellulose (korstvormer) heeft EMO de stofoverlast voor de omgeving enorm weten te reduceren. Ook is het mogelijk om met het voertuig het riool te reinigen, daar de wagen voorzien is van een hoge drukpomp en een slangenhaspel. De multifunctionele sproeiwagen heeft 27m3 water bij zich en kan sproeien met 2 kanonnen welke elk circa 75 meter hoog en 100 meter ver spuiten. Door met beide kanonnen gecombineerd met de wegsproeiers te werken kan in één keer c.a. 200 meter nat gesproeid worden. Bij calamiteiten kan de wagen ingezet worden bij het assisteren van de bedrijfsbrandweer van EMO en eventueel de regionale brandweer.

Den Bakker Milieu en DAF een vertrouwde combinatie De heer Den Bakker is duidelijk als hij de keuze voor DAF verklaart: DAF is een fantastisch Nederlands product. Wij hebben al meerdere DAFs rijden en ze voldoen uitstekend aan de zware eisen welke wij aan onze voertuigen stellen. De nieuwe truck biedt optimaal comfort en met een opbouw door IPSAM zijn wij in het bezit van een unieke hightech combiwagen voorzien van de nieuwste technieken die nu mogelijk zijn op het gebied van stofbestrijding. Wij zijn trots op onze aanwinst. Ook de samenwerking welke er al jaren is met de DAF dealer Truckland Zuid-Holland is voor ons van groot belang, de snelle service en de prima verstandhouding zorgen voor een optimaal samenspel.