Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 25 oktober 2004

Gewapende overval

Man wordt bij zijn woning overvallen door drie personen met bivakmutsen en vuur wapens

Borne

Op maandag 25 oktober 2004 omstreeks 5.55 uur verliet een 58 jarige man zijn woning aan de Europastraat 4 in Borne. Toen hij zijn auto uit de garage wilde halen kwamen plotseling drie personen zijn richting op. De man zag dat ze een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de handen hadden. De personen droegen alledrie een bivakmuts. Tussen de man en de drie personen ontstond een schermutseling. Hierbij werden diverse schoppen en klappen over en weer uitgedeeld. De 58 jarige man heeft hard geschreeuwd dat hij werd overvallen. De overvallers renden op een gegeven moment weg in de richting van het Avia-tankstation. De man zag dat ze in een geparkeerde auto stapten en wegreden. De overvallers hebben kans gezien de attachékoffer weg te nemen. Het polstasje met een groot geldbedrag en de jas van de man werd even later door de politie teruggevonden. De man is autohandelaar en had daarom veel geld bij zich. De Politie Twente is onmiddellijk een onderzoek gestart. De politie roept getuigen op zich te melden. 0900-8844 of anoniem 0800-7000.(bps: 04-132049)

Tasjesroof

Politie Twente is op zoek naar getuigen

Enschede

Een 51 jarige vrouw uit Enschede werd op zondag 24 oktober '04 beroofd van haar tas. Zij had haar tas in haar fietsmand aan haar stuur liggen. Een onbekende man op een fiets reed haar op de Raadhuisstraat in Enschede voorbij en pakte de tas uit de fietsmand. De man reed via de tussendoorgang van het Van Heekplein naar de Oldenzaalsestraat. Daar is de vrouw de man uit het oog verloren. Signalement van de man: ongeveer 17/18 jaar, donkergetinte huidskleur, donker gekleed. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. (bps: 04-131961)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,5 promille, rijbewijs werd ingevorderd

Haaksbergen

Agenten troffen op zondag 24 oktober '04 omstreeks 21.20 uur een auto in een droge sloot aan de Porikweg in Haaksbergen aan. De bestuurder, een 44 jarige man uit Enschede, had alcohol gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 1,5 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-131976)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,4 promille, rijbewijs werd ingevorderd

Enschede

Agenten werden gestuurd naar een aanrijding met kleine materiele schade op de Geessinkweg in Enschede. Bleek dat een 37 jarige automobilist uit Enschede niet op tijd remde waardoor hij tegen de auto voor hem botste. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,4 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-131926)

Aanrijding met letsel

Drie gewonden, brandweer 'knipt' bestuurder uit de auto.

Enschede

Op zondag 24 oktober '04 omstreeks 20.39 uur stond een 25 jarige automobilist stil op de Riethermsteeg in Enschede. Bij hem in de auto zat een 22 jarige plaatsgenoot. Een 38 jarige automobilist uit Enschede reed de auto, waarin beide mannen zaten, aan de achterzijde aan. Beide auto's raakten door deze aanrijding total loss. De 38 jarige man zat vast in zijn auto en werd door de brandweer losgeknipt. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide mannen in de andere auto werden ook met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-131981)

Brandstichting

Nadat een caravan twee keer in brand was gestoken werd de eigenaar door de politie aangehouden. .

Almelo

Op zondag 24 oktober '04 omstreeks 21.07 uur kwam er bij de regionale meldkamer een melding binnen van een brand aan de Irisstraat in Almelo. Bleek dat er een caravan in brand stond. Toen de brand was geblust troffen agenten sporen aan van brandstichting. De eigenaar, een 30 jarige man, werd daarom verzocht aangifte te doen. Omstreeks 23.06 uur kwam er opnieuw een melding van een brandende caravan op hetzelfde adres. De agenten hebben naar aanleiding van diverse getuigenverklaringen de 30 jarige eigenaar aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De man is opgesloten. (bps: 04-132015/131971)

Vuilnisbak opgeblazen

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, Politie Twente is op zoek naar getuigen

Almelo

Op zondag 24 oktober '04 omstreeks 17.45 uur kwamen er bij de Politie Twente meerdere meldingen binnen over het afsteken van vuurwerk. Dit zou in de omgeving van de Bornsestraat in Almelo plaatsvinden. Op de kruising Violierstraat/Bornsestraat troffen de agenten een opgeblazen vuilnisbak aan. De kracht die hierbij vrij is gekomen was zodanig dat de metalen bak aan de overzijde van de Bornsestraat terecht was gekomen. Een getuige heeft twee jongens van ongeveer 13 jaar na de knal zien wegfietsen. Eén jongen droeg een grijs met zwart en witte camouflagebroek en de andere jongen droeg een geel vest of jas. De Politie Twente neemt de zaak hoog op en wil contact met deze jongens of getuigen. (bps: 04-131983)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies een uitslag van 1,3 promille, zijn rijbewijs is ingevorderd

Hengelo

Een 45 jarige automobilist uit Borne werd op zondag 24 oktober '04 omstreeks 23.15 uur gecontroleerd door de politie. De bestuurder viel op omdat zijn achterlicht stuk was. Bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man blies een uitslag van 1,3 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-132005)

Motorrijder gewond

Eenzijdige aanrijding

De Lutte

Op zondag 24 oktober '04 omstreeks 9.23 uur reed een 67 jarige motorrijder over de Bentheimerstraat in De Lutte. Op een gegeven moment hield de bestuurder de motor niet meer onder controle en gleed in een bocht door onbekende redenen onderuit. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij diverse gekneusde ribben en een gebroken sleutelbeen aan de val had overgehouden. ( 04-131819)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --