Politie Zuid-Holland-Zuid

25/10 Hoeksche Waard

25-10-2004 - Persberichten District III

AANHOUDING
OUD-BEIJERLAND- Op maandagmorgen 25 oktober heeft de politie op de Klipper een 33-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een 33-jarige vrouw uit Puttershoek bij de keel te hebben gegrepen en in het gezicht te hebben geknepen. Ook sloeg zij een 31-jarige vrouw uit Puttershoek met een mes en maakte ze stekende bewegingen in de richting van de vrouw. De vrouwen kwamen spullen van de 31-jarige vrouw ophalen bij de verdachte wat uitliep op een conflict.

WONING INBRAAK
OUD-BEIJERLAND- Zondagavond 24 oktober tussen 18.30 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan het Bertha von Suttnererf. De inbreker(s) kwamen binnen door via een tuinstoel en de dakgoot op het dak te klimmen. Vervolgens zijn ze door een dakraam dat open stond de woning in gegaan. Het hele huis is doorzocht en de buit bestond uit een laptop en een fototoestel. De Technische recherche stelt een onderzoek in.

VERKEERSBORDEN DIEF
MIJNSHEERENLAND- Maandagmorgen 25 oktober rond 03.00 uur controleerden agenten een auto die op de Provinciale weg reed. In de auto zat een 40-jarige man uit Rotterdam en hij bleek acht verkeersborden (o.a werk in uitvoering, verboden bouwverkeer) bij zich te hebben. Aangezien de man er geen aannemelijke verklaring voor had is hij aangehouden. Op het bureau bekende hij de verkeersborden te hebben gestolen.

GEVAARLIJK
HOEKSCHE WAARD/DORDRECHT De politie gaat binnenkort de fietsende schooljeugd uit de Hoeksche Waard voorlichting geven over hun rol in het verkeer. Grote groepen jongeren wachten elkaar op bij de Kiltunnel en fietsen dan door het industrieterrein naar de fietsbrug over de rijksweg A16. Vooral vrachtwagenchauffeurs schrikken regelmatig van de jeugd die met hele groepen voorbijkomen. In het kader van de verkeersveiligheid geeft de politie voorlichting en komt daarna een keer terug. Maar dan delen de politiemensen wel bekeuringen uit. Aan de actie doen ook vrijwilligers van 3VO mee. Eerder besteedden de politiemensen uit Wielwijk/Crabbehof aandacht aan jeugd die regelmatig bij gesloten spoorwegbomen doorreed.