Politie Limburg-Zuid

Datum ( maandag 25 oktober 2004

Maastricht; bromfietser gewond

Maandag 25 oktober 2004 raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding op de Akersteenweg in Maastricht. Volgens ooggetuigen reed de 21-jarige Maastrichtenaar met zijn brommer slingerend over de weg en raakte daarbij twee geparkeerde auto's, waardoor hij en val kwam. Hij brak daarbij zijn been en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Van de man werd een bloedproef afgenomen omdat de politie het sterke vermoeden had dat de man alcoholhoudende drank genuttigd had. De precieze toedracht wordt nog verder onderzocht.

Maastricht; brievenbussen vernield door lawinepijl

Zondag 24 oktober 2004 werd door onbekend(en) een lawinepijl in een brievenbus aan de Reijckenborg in Maastricht tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde omstreeks 23.15 uur en door de enorme klap werd een grote hoeveelheid brievenbussen van het flatgebouw vernield en raakte de toegangsdeur ontzet en beschadigd. De rondvliegende brievenbussen veroorzaakten in de centrale hal van het gebouw een aanzienlijke schade. Wie de lawinepijl heeft afgeschoten is niet bekend. Door de Technische Recherche zijn sporen veilig gesteld en op maandag 25 oktober zal een buurtonderzoek onderdeel zijn van het verdere recherche-onderzoek.

Stein; verkeerscontrole A76

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 oktober 2004 controleerde een team van 30 personen in Stein het verkeer komende uit België. Daartoe werd de afslag Stein geheel afgesloten en ingericht als controleplaats. Het team bestond uit medewerkers van de douane, marechaussee en de politie. 281 voertuigen werden aan een inspectie onderworpen en de bestuurders op het bezit van de benodigde documenten gecontroleerd. In totaal vielen 53 bekeuringen voor o.a. het niet dragen van de gordel; niet kunnen tonen van het rijbewijs of kentekenbewijs; verlopen APK-datum, gladde banden; niet handsfree bellen; defecte verlichting en het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een van de gecontroleerde bestuurders stond gesignaleerd voor een openstaande boete van E 6800,=, die ter plaatse door hem werd voldaan.

Landgraaf; diefstal van auto en velgen met banden

Maandag 25 oktober kreeg de politie om 04.25 uur een melding dat zich enkele personen verdacht gedroegen bij een auto op de Groenstraat in Landgraaf. Toen de politie ter plaatse kwam, werd daar een Mercedes aangetroffen met twee kapotte banden. Bij de auto lagen ook twee onbeschadigde velgen en banden. In de directe omgeving trof de politie twee mannen aan terwijl een derde, bij het zien van de politie, op de vlucht sloeg. Na een korte achtervolging kon deze worden aangehouden. Het bleken twee mannen van 17 en 23 jaar uit Landgraaf en een 18-jarige man uit Kerkrade te zijn. De 23-jarige bleek met alcohol op de auto bestuurd te hebben. Zijn promillage bedroeg 1,58 reden waarom zijn rijbewijs ingevorderd werd. Hij verklaarde tijdens de rit de controle over de auto verloren te hebben waarbij de velgen en banden kapot gereden werden tegen een stoeprand. Omdat het contactslot van de Mercedes verbroken was, werd het kenteken nagecheckt waaruit bleek dat de auto eerder die nacht in Landgraaf gestolen was. Omdat de verdachten vuile handen hadden, rees het vermoeden dat ze de twee goede velgen met banden kort voor hun aanhouding gestolen hadden van een auto die in de buurt geparkeerd stond. Toen de politie op onderzoek uitging werd op de Eygelshovergracht inderdaad een auto aangetroffen die opgekrikt was en op enkele bakstenen rustte. Daarop ontbraken inderdaad de twee velgen met banden. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --