Politie Limburg-Zuid

Politie zoekt daders schietpartij

Kerkrade 25-10-2004 - Op zaterdagavond 22 oktober 2004, omstreeks 20.35 uur, vond er op de Heerlenersteenweg in Kerkrade een schietpartij plaats waarbij een 34-jarige inwoner uit Vaesrade gewond raakte. Het slachtoffer, dat vanuit zijn auto nog naar een vlakbij gelegen hotel is gelopen, werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Heerlen, waar de man meteen werd geopereerd. Een tweede man die naast het slachtoffer in de auto zat bleef ongedeerd.

Vlak voordat het slachtoffer met zijn auto de kruising met de Spekhofstraat-Winkelen naderde, kwam een andere auto naast hem rijden. Op zeker moment werd vanuit deze auto enkele malen op de auto van het slachtoffer geschoten. Hierbij werd de Vaesradenaar geraakt en sneuvelden enkele ruiten van zijn auto. De auto van waaruit werd geschoten verdween met hoge snelheid in de richting van de Kaalheidersteenweg. In deze auto, waarvan alleen bekend is dat het klein model auto is, zaten vermoedelijk twee personen. Nadat hij was geraakt reed het slachtoffer nog iets verder en stopte vervolgens rechts van de weg op een fietspad. Daarna is hij naar het hotel gelopen, waar de politie en ambulance werden gewaarschuwd.

In verband met mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij werden korte tijd later op de A79 vier personen in een auto aangehouden. Zij bleken echter niets met de zaak te maken te hebben en werden weer in vrijheid gesteld. Direct na de schietpartij werd, in verband met het politieonderzoek, een deel van de Heerlenersteenweg voor het verkeer afgesloten. Het verkeer werd hiervoor enkele uren omgeleid. De politie zoekt getuigen 0900-8844 (lokaal tarief).